Toyota Motor reia astăzi activităţile la fabricile de vehicule din Japonia; mulţi furnizori au fost afectaţi de cutremur

Da mai departe!

Toyota Motor reia luni activităţile la fabricile de vehicule din Japonia, dar, având în vedere impactul cutremurului produs de Anul Nou, va decide separat cu privire la operaţiuni, din 15 ianuarie, transmite Reuters.

În timp ce replicile cutremurului cu magnitudinea 7,6 care a devastat coasta de vest a Japoniei continuă şi mulţi dintre furnizorii săi şi afiliaţii acestora se află în zonele afectate, Toyota a declarat într-un comunicat de presă de duminică că va folosi piese din stoc, în afara acestor zone.

Preşedintele Toyota, Koji Sato, a declarat vineri că grupul încearcă să înţeleagă situaţia lanţului de aprovizionare, după ce furnizorii Aisin şi Sumitomo Electric au suferit daune din cauza cutremurului.

Până vineri, aproximativ 80% din cele 200 de companii cu fabrici în zonele afectate de cutremur au reluat producţia sau urmau să o facă în curând, a declarat vineri ministrul Industriei Ken Saito.

Peste 100 de persoane au decedat şi peste 200 sunt încă dispărute după cutremurul care a lovit peninsula Noto, pe coasta aflată la nord-vest de oraşul Tokyo.

Related posts