Toyota Motor a rămas cel mai mare producător auto mondial în funcţie de vânzări în 2021, pentru al doilea an consecutiv

Da mai departe!

Vânzările Toyota Motor au crescut cu 10,1% în 2021, grupul japonez rămânând cel mai mare producător de automobile la nivel mondial pentru al doilea an consecutiv, înaintea rivalului său german Volkswagen, transmite Reuters.

Producătorul japonez a a anunţat că în 2021 a realizat vânzări de 10,5 milioane de vehicule, incluzând livrările afiliatelor sale Daihatsu Motors şi Hino Motors.

Volkswagen a livrat anul trecut 8,9 milioane de vehicule, cu 5% sub livrările din 2020 şi cele mai mici din ultimii 10 ani.

Producătorii de maşini au fost nevoiţi să reducă producţia din cauza ofertei insuficiente de semiconductori, pandemia de coronavirus perturbând lanţurile de aprovizionare.

Cu toate acestea, compania japoneză a rezistat pandemiei mai bine decât majoritatea celorlalţi producători de automobile, deoarece piaţa sa de origine, respectiv Japonia şi părţi din Asia, a fost mai puţin afectată decât Europa.

Toyota, care va publica veniturile din trimestrul al treilea pe 9 februarie, a declarat că este probabil să nu atingă ţinta de producţie de 9 milioane de vehicule în anul fiscal care se încheie pe 31 martie, din cauza perturbărilor legate de COVID-19.

Related posts