Topul 10 importatori autovehicule și piese de autovehicule terestre este condus de compania care produce cutii de viteze pentru Daimler

Da mai departe!

Topul 10 importatori autovehicule și piese de autovehicule terestre este condus de compania care produce cutii de viteze pentru Daimler. Topul a fost alcătuit în funcție de cifra de afaceri a firmelor, pe baza cifrelor furnizate de Institutul Național de Statistică redacției Autoreport.ro

1 STAR ASSEMBLY SRL

Potrivit datelor Ministerului Finanţelor, compania este alături de Dacia şi Ford unul dintre cei mai mari exportatori de pe piaţa auto locală. Iată că la importuri este pe primul loc, iar investiția Daimler se va focusa pe tehologii pentru mașinile electrificate.
2 FORD ROMANIA SA

Ford România mai mult importă decât exportă, dacă este să ne uităm și pe topul exporturilor. Uzina de la Craiova este în continuare mult în urma celei de la Mioveni în ceea ce privește producția.
3 AUTOMOBILE-DACIA SA

Marca autohtonă nu mai are nevoie de nici o prezentare. Compania câștigă tot mai mult teren în interiorul grupului Renault.
4 PORSCHE ROMANIA SRL

Porsche Romania este importatorul general pentru mărcile Volkswagen, Audi, SEAT, CUPRA, ŠKODA, Volkswagen Autovehicule Comerciale şi Das WeltAuto.
5 RENAULT COMMERCIAL ROUMANIE SRL

Divizia din România a mărcii Renault este încă în topuri în ciuda unei perioade dificile.
6 MERCEDES-BENZ ROMANIA SRL
7 TOYOTA ROMANIA SRL
8 HYUNDAI AUTO ROMANIA SRL
9 BMW ROMANIA SRL
10 TRUST MOTORS SRL

Trust Motors SRL, importator în România pentru mărcile Peugeot, Citroen și DS are o  expertiză de 29 de ani în vânzări și service și peste 130.0000 de vehicule vândute. Grupul deținut de omul de afaceri Gheorghe Dolofan și condus de CEO Andrei Iacob a preluat în decembrie 2020 activitatea de import și distribuție a mărcii Opel în România achiziționând compania Opel Automotive R, recent redenumită Trust Motors Import Autovehicule SRL. 

Related posts