Tesla va prezenta modelul Robotaxi în data de 8 august

Da mai departe!

Elon Musk a anunțat astăzi, într-o postare pe rețeaua socială X, că Tesla va prezenta în data de 8 august noul model Robotaxi, relatează Reuters.

„Tesla Robotaxi va fi prezentat pe 8/8 (Tesla Robotaxi unveil on 8/8)”, a fost anunțul scurt făcut de bossul Tesla.

Postarea magnatului vine după o știre publicată de Reuters, pe baza mai multor surse, în ca era anunțat că Tesla renunțat să mai lanseze mult așteptatul Model 2, care ar fi fost gândit să coste sub 25.000 dedolari. În locul acestei mașini, Tesla va continua să dezvolte modelul de mașină fără șofer Robotaxi, pe platforma unde ar fi trebuit asamblate autoturismele Model 2.

Elon Musk a acuzat Reuters de minciună după publicarea acestei știri.

După ani în care s-a tot vorbit despre o mașină Tesla al cărei preț de bază să nu depășească plafonul de 25.000 de dolari și într-un moment în care vehiculul cu pricina părea foarte aproape de intrarea în producție, surse apropiate companiei au dezvăluit pentru Reuters că întregul proiect – denumit intern Redwood – a fost abandonat. În plus, informația este confirmată și de unele mesaje interne ale șefilor companiei americane ajunse în posesia aceleiași agenți.

Extrem de surprinzătoare, decizia reprezintă o renunțare la un obiectiv de lungă durată pe care șeful Tesla, Elon Musk, l-a caracterizat adesea ca fiind misiunea sa principală – o mașină electrică accesibilă pentru mase. Chiar și primul său „master plan” pentru companie, anunțat în 2006, prevedea, mai întâi, fabricarea unor modelee mai scumpe și cu marje de profit mari pentru a folosi apoi banii câștigați la finanțarea unei „mașini de familie cu costuri reduse”.

Două surse ale agenției de presă au menționat că au aflat de decizia Tesla de a renunța la Model 2 în cadrul unei întâlniri la care au participat zeci de angajați. Aparent, aceasta a avut loc la sfârșitul lunii februarie. „Directiva lui Elon este de a merge până la capăt cu proiectul pentru robotaxi”, au menționat sursele Reuters.

Related posts