Tesla majorează preţurile maşinilor Model 3 în ţările europene, după introducerea taxelor vamale pentru importurile de vehicule electrice din China

Da mai departe!

Tesla a anunţat miercuri că a majorat preţurile maşinilor Model 3 în ţările europene, inclusiv Germania, Ţările de Jos şi Spania, cu aproximativ 1.500 de euro (1.622 dolari), în funcţie de varianta modelului, în urma deciziei Comisiei Europene de a impune din 5 iulie taxe vamale provizorii la importurile de vehicule electrice (EV) din China, transmite agenția Reuters.

Tesla produce Model 3 la fabrica sa din Shanghai şi este principalul exportator de vehicule electrice din China.

În iunie, producătorul auto american avertizase că ar putea majora preţurile luna aceasta, în urma deciziei blocului comunitar. Tarifele vamale suplimentare care se vor aplica celor trei producători chinezi din eşantion sunt de 17,4% pentru automobilele BYD, de 19,9% pentru automobilele Geely şi de 37,6% pentru automobilele SAIC.

Conform Comisiei Europene, la maşinile Tesla se aplică taxe de 20,8%, dar compania a solicitat recalcularea acestui procent. Şi BMW a cerut Bruxelles-ului să reducă tarifele pentru modelul Mini produs în China, la care se aplică taxe de 20,8%.

Taxele vamale provizorii la importurile de vehiculele electrice chinezeşti se aplică din 5 iulie 2024, pentru o durată maximă de patru luni. În acest interval va fi luată o decizie finală privind taxe vamale definitive, în urma votului statelor membre UE. Când va fi adoptată, această decizie va definitiva taxele vamale timp de 5 ani, a precizat Comisia Europeană.

Related posts