Tesla lansează o versiune high-end a Model S

Da mai departe!

Constructorul american de automobile electrice Tesla Inc va lansa joi o versiune high-end a sedanului său Model S, denumită Model S ”Plaid”, în ideea de a relansa interesul consumatorilor pentru acest model, cu o vechime de aproape 10 ani, şi a contracara avansul rivalilor Porsche, Mercedes-Benz şi Lucid Motors pe piaţa vehiculelor electrice.

Tesla a redefinit automobilele electrice în 2012, când a lansat sedanul de lux Model S, care a venit cu un design elegant şi o autonomie mare, însă în prezent constructorul american se confruntă cu numeroşi rivali care vor să cucerească o cotă cât mai mare din piaţa automobilelor electrice.

Compania fondată de Elon Musk intenţionează să transmită live ceremonia de înmânare a cheilor primului său Model S Plaid la uzina Tesla de la Fremont, California, începând cu ora locală 7 pm PT (02.00 GMT, vineri). Elon Musk nu a spus dacă va lua cuvântul la această ceremonie, dar a folosit reţeaua Twitter pentru a promova noul model, care are un preţ de 129.990 dolari, faţă de 79.990 dolari pentru Model S.

Ultimul preţ afişat pentru Model S Plaid este cu 10.000 de dolari mai mare decât cel afişat în urmă cu câteva zile pe pagina de Internet a Tesla.

Lansarea Model S Plaid, un model care a fost deja prezentat online, s-a lovit de unele întârzieri şi controverse generate de faptul că este echipat cu un volan similar manşei avioanelor. Elon Musk a anulat o altă versiune, denumită Model S Plaid+, care ar fi avut o autonomie cu 33% mai mare decât cea a lui Model S Plaid prin utilizarea unei tehnologii avansate de baterii electrice.

„Cu siguranţă Model S Plaid este menit să ajute la reducerea migraţiei actualilor proprietari de Tesla spre alţi producători. Cred că ceea ce vedem acum este că Tesla nu mai este singurul producător”, spune Ed Kim, vicepreşedinte la firma de consultanţă AutoPacific.

Potrivit acestuia, dincolo de Model S Plaid, care este un model cu un volum redus de producţie, Tesla trebuie să lanseze cu succes noi modele, precum camionetele Cybertruck şi Semi, pentru a-şi extinde baza de clienţi.

Cu toate acestea, Elon Musk a descris Model S Plaid drept „cea mai rapidă maşină lansată vreodată”, în condiţiile în care ajunge de la zero la 60 de mile pe oră (97 de kilometri) în 1,99 secunde şi are o autonomie de 390 de mile (627 de kilometri). 

Related posts