Tesla își va deschide centru oficial în România, în Pipera

Da mai departe!

Tesla va avea în România două centre de livrări și service: Tesla Center București – Voluntari și Tesla Center Cluj. Practic, Elon Musk deschide în România, în perioada imediată, un centru Tesla, care va fi dublat ulterior de un altul, în afara Capitalei.

Noul Tesla Center București – Voluntari este aproape finalizat, pe Șoseaua București Nord 14, Voluntari. Acesta are scopul de a reloca activitatea curentă a reprezentanței Tesla România, din Splaiul Unirii nr 355, sector 3, București.

Activitatea Tesla în București a crescut considerabil, la livrări de sute de mașini electrice pe săptămână, astfel că era necesar un spațiu mult mai mare. Relocarea are loc la 3 ani de la deschiderea reprezentanței Tesla România în 2021.

Având în vedere stadiul lucrărilor, noul Tesla Center Voluntari ar putea fi deschis publicului în septembrie-octombrie 2024. Acesta este amplasat în apropiere de alte showroom-uri auto: Maserati, Mercedes-Benz și Jeep, arată sursa citată.

În 2023, brandul american Tesla a trecut pragul de 3.000 de unități/an vândute pe piața din România, datorită Model Y, care a atras peste 2.000 de clienți români.

Pe șoselele din România circulă peste 6.000 de automobile Tesla. Majoritatea sunt Tesla Model 3 (2.707 de unități) și Tesla Model Y (2.629 de unități).

În aprilie, Tesla a deschis primul său magazin Pop-Up din România, prin care încearcă să atragă comenzi de achiziție a unui autoturism, având expuse și variantele Model Y și Model 3.

Magazinul a fost deschis în Timișoara.

În România, Tesla a instalat deja mai multe stații Supercharger în București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Pitești, Sibiu și Timișoara.

În noiembrie 2021, Tesla anunța că își deschide, în premieră, rețeaua de încărcare pentru alte mașini electrice pentru prima dată, la acel moment, cu un program pilot în Țările de Jos.

Related posts