Tesla ar putea pierde primul loc pe piața vehiculelor electrice în favoarea unei companii chinezești

Da mai departe!

Constructorul auto chinez BYD se autointitulează „cea mai mare marcă de mașini de care nu ați auzit niciodată”, dar este pe punctul de a depăși Tesla în ceea ce privește vânzările globale, potrivit unui nou raport, citat de Euronews.com.

Deși BYD este unul dintre cei mai mari producători de vehicule electrice (EV) din lume, brandul nu este foarte cunoscut în rândul cumpărătorilor europeni de automobile.

Cu toate acestea, acest lucru s-ar putea schimba în curând, având în vedere performanța puternică a vânzărilor BYD pe două piețe europene cruciale, Germania și Suedia. De asemenea, compania a anunțat deschiderea primei sale fabrici europene de EV-uri în Ungaria.

Între timp, BYD și-a crescut constant vânzările globale și este gata să se apropie de Tesla în ultimul trimestru al anului. Datele Bloomberg arată că producătorul auto american a vândut cu doar 3.456 de EV-uri mai mult decât omologul său chinez în cele trei luni până în septembrie 2023.

Numele BYD înseamnă „Build Your Dreams” (Construiește-ți visele), adică exact ceea ce a făcut fondatorul său Wang Chuanfu. Acesta a crescut în satul sărac Wuwei din provincia Anhui din estul Chinei, iar astăzi are o avere de 14,8 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

Wang a înființat compania în 1995 pentru a produce baterii electrice. Acum, firma este implicată în fabricarea de mașini, transport feroviar, energie regenerabilă și electronice.

Related posts