Cele mai importante companii auto din China care au intrat pe piața auto din Europa în 2023

Da mai departe!

Piața auto din Europa a fost întotdeauna dominată de producători europeni, precum Volkswagen, Renault, PSA sau BMW. Cu toate acestea, în ultimii ani, companiile auto din China au început să-și intensifice eforturile de a intra pe această piață.

În 2023, mai multe companii auto chineze au intrat pe piața auto din Europa, cu o gamă largă de modele electrice și hibride. Printre cele mai importante companii auto chineze care au intrat pe piața europeană în 2023 se numără:

  • BYD

BYD este unul dintre cei mai mari producători auto din China, cu o producție anuală de peste 2 milioane de vehicule. Compania a intrat pe piața europeană în 2022, cu modelul electric BYD Han. În 2023, BYD a extins gama de modele disponibile în Europa, cu adăugarea modelelor BYD Dolphin, BYD Tang și BYD Song Pro.

  • Geely

Geely este un alt producător auto chinez important, care deține o serie de mărci auto, inclusiv Volvo, Polestar și Lynk & Co. Geely a intrat pe piața europeană în 2017, cu marca Lynk & Co. În 2023, Geely a extins gama de modele disponibile în Europa, cu adăugarea modelului Geely Emgrand, un model electric de clasă mică.

  • Great Wall Motors

Great Wall Motors este un producător auto chinez cunoscut pentru modelele sale SUV. Compania a intrat pe piața europeană în 2022, cu modelul Great Wall Ora Good Cat. În 2023, Great Wall Motors a extins gama de modele disponibile în Europa, cu adăugarea modelului Great Wall Ora Punk Cat.

  • MG

MG este o companie auto britanică care a fost preluată de Shanghai Automotive Industry Corp în 2007. MG a revenit pe piața europeană în 2019, cu modelul MG ZS. În 2023, MG a extins gama de modele disponibile în Europa, cu adăugarea modelelor MG Marvel R și MG Cyberster.

  • Nio

Nio este un producător auto chinez de vehicule electrice de lux. Compania a intrat pe piața europeană în 2022, cu modelul Nio ES8. În 2023, Nio a extins gama de modele disponibile în Europa, cu adăugarea modelelor Nio ES6 și Nio ET5.

  • XPeng

XPeng este un alt producător auto chinez de vehicule electrice de lux. Compania a intrat pe piața europeană în 2022, cu modelul XPeng P7. În 2023, XPeng a extins gama de modele disponibile în Europa, cu adăugarea modelului XPeng P5.

Intrarea companiilor auto chineze pe piața europeană reprezintă o provocare pentru producătorii auto europeni. Mașinile chineze sunt adesea mai ieftine decât cele europene, iar producătorii chinezi investesc masiv în cercetare și dezvoltare, pentru a îmbunătăți calitatea și siguranța mașinilor lor.

În 2023, companiile auto chineze au reprezentat aproximativ 8% din piața auto din Europa. Se estimează că această cotă va crește la 15% până în 2025.

Ce impact vor avea companiile auto chineze pe piața auto din Europa?

Este încă prea devreme pentru a spune ce impact vor avea companiile auto chineze pe piața auto din Europa. Cu toate acestea, este clar că acestea reprezintă o provocare pentru producătorii auto europeni.

Mașinile chineze sunt adesea mai ieftine decât cele europene, ceea ce le face mai atractive pentru consumatorii cu bugete limitate. De asemenea, producătorii chinezi investesc masiv în cercetare și dezvoltare, pentru a îmbunătăți calitatea și siguranța mașinilor lor.

În anii următori, este posibil să vedem o creștere a popularității companiilor auto chineze în Europa. Acest lucru ar putea duce la o reducere a cotei de piață a producătorilor auto europeni.

Related posts