Tesla analizează extinderea cu investiții în Asia. Elon Musk: “Sunt încrezător că Tesla va fi în India şi vom face asta cât mai curând posibil”

Da mai departe!

Directorul general al Tesla, Elon Musk, a anunţat că premierul Indiei, Narendra Modi, insistă ca producătorul american de vehicule electrice să facă “investiţii semnificative” în statul asiatic, iar un astfel de anunţ este aşteptat curând, transmite agenția Reuters. Declaraţiile şefului Tesla vin după o întâlnire cu Modi, marţi, în timpul vizitei oficiale în Statele Unite a premierului indian.

Anterior, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că Musk îl va informa pe Modi privind planurile de a înfiinţa o bază de producţie în India.

De asemenea, Musk a declarat că India are un potenţial uriaş pentru un viitor energetic durabil, inclusiv energie solară, baterii şi vehicule electrice, şi şi-a exprimat speranţa că va aduce în India serviciul de internet prin satelit Starlink al SpaceX.

“Lui Modi îi pasă într-adevăr de India, deoarece insistă să facem investiţii semnificative în India, ceea ce vom face. Sunt încrezător că Tesla va fi în India şi vom face asta cât mai curând posibil din punct de vedere uman”, le-a spus jurnaliştilor Musk, după întâlnirea cu Modi.

Ulterior, un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe al Indiei a scris pe Twitter că Modi l-a invitat pe Musk “să exploreze oportunităţile din India pentru investiţii în mobilitate electrică şi extinderea rapidă a sectorului spaţial comercial”.

În aprilie, Rajeev Chandrasekhar, adjunctul ministrului indian pentru Tehnologie s-a întâlnit cu directori importanţi de la Tesla şi a declarat că producătorul american de vehicule electrice “ia în serios” planurile de a-şi înfiinţa o bază de producţie în India.

Related posts