Tesla a redus preţurile unor versiuni ale automobilelor sale Model 3 şi Model Y în SUA, pentru a susţine vânzările

Da mai departe!

Tesla a redus preţurile unor versiuni ale automobilelor sale Model 3 şi Model Y în SUA, după ce compania a raportat livrări în trimestrul al treilea care au ratat aşteptările pieţei, transmite CNBC.

Preţul de pornire pentru Model 3 este listat la 38.990 dolari pe site-ul Tesla, în scădere faţă de preţul anterior de 40.240 de dolari.

Preţul automobilului Model 3 cu autonomie mare a scăzut de la 47.240 de dolari la 45.990 de dolari. Şi preţul  automobilului Model 3 Performance a scăzut la 50.990 de dolari, de la 53.240 de dolari.

Preţul SUV-ului Model Y Performance al Tesla începe acum de la 52.490 de dolari, în scădere faţă de un preţ anterior de 54.490 de dolari.

Începând de la sfârşitul anului trecut, Tesla a început să reducă preţurile maşinilor sale în întreaga lume, în încercarea de a stimula cererea, pe fondul îngrijorărilor privind încetinirea cheltuielilor de consum pe pieţe precum SUA şi China şi pe măsură ce concurenţa în spaţiul vehiculelor electrice a crescut.

Tesla modifică în mod regulat preţurile maşinilor sale, în special pe cele mai mari pieţe, din SUA şi China.

Dar cea mai recentă rundă de reduceri de preţuri vine la doar câteva zile după ce Tesla a raportat livrări de 435.059 de vehicule în trimestrul al treilea, ratând aşteptările analiştilor şi marcând o scădere faţă de trimestrul precedent.

Tesla a atribuit căderea upgrade-urilor fabricilor, care au făcut ca centrele de producţie să aibă timpi de nefuncţionare.

Elon Musk, CEO-ul Tesla, nu a ascuns dorinţa producătorului de automobile de a urmări un volum mai mare al vânzărilor, pentru marje mai mari în acest an.

Tesla încă are ca obiectiv să livreze 1,8 milioane de vehicule în acest an.

Related posts