Tesla a livrat primul camion Semi companiei PepsiCo, fără să ofere previziuni noi referitoare la preţ sau producţie

Da mai departe!

Directorul general al Tesla, Elon Musk, a livrat primul camion electric Semi al companiei către PepsiCo, fără a oferi previziuni actualizate pentru preţul camionului, planurile de producţie sau cantitatea de marfă pe care ar putea-o transporta, transmite Reuters.

Musk, care a apărut pe scenă la un eveniment organizat joi la uzina Tesla din Nevada, a spus că Semi va reduce emisiile de pe autostradă, va depăşi modelele diesel existente în ceea ce priveşte puterea şi siguranţă şi va dezvolta o tehnologie de încărcare rapidă pe care Tesla o va folosi la viitoarea camionetă Cybertruck. „Dacă eşti un şofer de camion şi vrei cel mai tare camion de pe şosea, ăsta este”, a spus Musk, menţionând că au trecut cinci ani de când Tesla a anunţat că dezvoltă camionul complet electric.

Cu toate acestea, experţii din industrie rămân sceptici că camioanele electrice cu baterii pot suporta efortul de a transporta încărcături grele pe distanţe de sute de mile, din punct de vedere economic.

La prima prezentare a unui produs Tesla a lui Musk de la preluarea Twitter – o achiziţie despre care unii investitori se îngrijorează că a devenit o distragere a atenţiei – compania nu a anunţat preţul pentru Semi, nu a oferit detalii despre variantele camionului şi nici nu a furnizat o prognoză pentru livrările către PepsiCo sau alţi clienţi.

Tesla a spus că va începe să folosească Semi pentru a expedia piese către fabrica sa din Fremont, California.

În 2017, Tesla a spus că versiunea Semi cu o autonomie de 300 de mile ar costa 150.000 de dolari, iar versiunea cu autonomie de 500 de mile 180.000 de dolari, dar preţurile vehiculelor electrice pentru pasageri ale Tesla au crescut mult de atunci.

Robyn Denholm, preşedintele Tesla, a declarat recent că producătorul auto ar putea produce 100 de camioane Semi anul acesta.

Musk a spus că Tesla ar urma să producă 50.000 de camioane în 2024.

PepsiCo, care şi-a finalizat primul transport de marfă cu camionul Tesla pentru a livra chipsuri celor care participau la evenimentul de lansare din Nevada, a comandat 100 de camioane în 2017.

Brewer Anheuser-Busch, United Parcel Service şi Walmart au fost printre alte companii care au rezervat Semi.

Tesla nu a oferit detalii despre comenzile sau livrările către clienţi şi nici o estimare a costului total pentru viitorii cumpărători, în comparaţie cu alternativele diesel.

Musk a spus că Semi a făcut teste între fabrica Tesla Sparks, Nevada, şi fabrica sa din Fremont, California.

Tesla a arătat că a finalizat un drum de 500 de mile  (804 kilometri) cu o singură încărcare, Semi şi marfa cântărind în total 81.000 de livre (36.7040 kilograme).

Tesla nu a dezvăluit greutatea unui Semi descărcat, o specificaţie cheie pe care analiştii sperau să o afle şi un aspect important pentru eficienţa camioanelor electrice.

Musk a vorbit în trecut despre perspectiva unor camioane complet autonome. Tesla nu a oferit detalii despre modul în care sistemele de asistenţă pentru şofer Tesla ar funcţiona în camionul Semi pe care l-a dezvăluit joi sau în versiunile viitoare.

Prezentarea semi-livrare s-a încheiat fără ca Musk să răspundă de întrebări, aşa cum face adesea la evenimentele Tesla.

”Nu este foarte impresionant – mutarea unei încărcături de chipsuri (greutate medie per pachet de 52 de grame) nu poate fi în niciun fel considerată o dovadă definitivă a conceptului”, a declarat Oliver Dixon, analist senior la consultanţa Guidehouse.

Related posts