Suzuki S-Cross Hybrid – drum economic

Da mai departe!

Suzuki S-Cross a primit și o nouă versiune hibridă. Aceasta a sosit la testele Autoreport.ro pentru un drum la Vălenii de Munte, pentru a ne arăta că este cel mai economic crossover japonez.

Partea frontală a fost redesenată. Putem observa aici grila neagră, capota ceva mai ridicată și farurile LED. Avem apoi elemente de protecție la nivelul aripilor, stopuri LED și eleron integrat în hayon. Din punct de vedere al dimensiunilor, noul S-Cross are o lungime de 4.3 metri, 1.78 metri sunt trecuți în dreptul lățimii, înălțimea măsoară 1.58 metri, iar ampatamentul este de 2.6 metri. Suzuki susține că habitaclul este mai încăpător, dar și mai versatil decât al vechiului model. Descoperim în S-Cross noi spații de stocare, dar și scaune mai confortabile.
La modelul de test a regăsit în interior un display central 9 inch, scaune față încălzite, sistem de climatizare pe două zone, sistem multimedia cu navigație, tapițerie din piele și plafon panoramic. Acestea completează un design mult mai bine gândit decât la anterioara generație și mult mai plăcut. Posibilitățile de conectare sunt multiple, iar Android Auto și Apple CarPlay wireless sunt standard.
Modelul de test este echipat cu un motor termic de 1.5 litri care produce 116 CP, cuplat la o cutie de viteze manuală cu 6 trepte. La acest Hybrid întâlnim și un motor electric de 33 CP care ajută mașina să ajungă la consumuri foarte bune de combustibil. Pe mașina de test avem disponibilă și tracțiunea integrală AllGrip. Mașina are patru moduri selectabile individual, Auto, Sport, Snow si Lock.
La capitolul stabilitate mașină stă foarte bune. Direcția dă un feedback artificial, dar nu avem în față o mașină sport. Suspensia confortabilă putem spune că este România-proof, deci gropile nu ridică probleme deosebite.
Lista cu sisteme de siguranță oferite, de asemenea în standard, include Traffic Sign Recognition, Adaptive Cruise Control, Blindspot Monitoring și senzori de parcare față/spate. Cumva, Suzuki a reușit să integreze pe modelul de test suficiente opționale pentru a nu simți lipsa niciunui sistem modern de siguranță activă.

Suzuki S-Cross 1.5 Dualjet (116 Hp) Hybrid AllGrip
0-100 km/h: 13,5 sec
Viteza maximă: 175 km/h
L/l/î:4.300/1.785/1.585
Masă proprie: 1.378 kg
Volum portbagaj: 430 litri
Cilindree (cmc): 1.462
Putere (CP): 116 la 5.500 rpm

Cuplu maxim (Nm): 138 la 2.000 rpm

Putere motor electric: 33 CP

Cuplu motor electric: 60 Nm

Consum mediu: 6,5 l/100 km (mixt)

Cutie de viteze: manuală, 6 trepte

Related posts