SUV-ul bazat pe designul Neue Klasse este sustenabil și urât

Da mai departe!

Un nou vision vehicle al BMW Group oferă o imagine asupra Neue Klasse în versiune SAV: BMW Vision Neue Klasse X este primul derivat electric dezvoltat pe noua arhitectură va intra în producţie de serie la uzina din Debrecen (Ungaria) în 2025.

Materialele sunt sustenabile, iar designul nu mai are nici o legătură cu ceea ce însemnau SUV-urile BMW, nefiind un lucru bun. Schimbări majore la nivelul grilei, farurilor și formei aduc un concept mai urât decât Duster 3 și în care fanii mărcii nu se vor regăsi.

Compania a prezentat o imagine clară a viitorului mărcii ca sedan cu BMW Vision Neue Klasse la IAA 2023. Cel mai recent Vision Vehicle ilustrează acum modul în care BMW vede viitorul modelelor sale X. BMW Vision Neue Klasse X reprezintă un stil de viaţă activ, o dinamică eficientă şi o poziţie încrezătoare. Designul său combină un limbaj clar de design exterior cu un interior luminos şi spaţios. Efectele speciale de iluminare şi sunet, selectate folosind următoarea generaţie a BMW iDrive, îmbunătăţesc experienţa de utilizator. Cele trei caracteristici principale ale Neue Klasse – electric, digital şi circular – sunt extinse aici pentru a include o a patra dimensiune. Plăcerea de a conduce care formează nucleul mărcii BMW este dusă la următorul nivel cu controlul propulsiei şi al şasiului, dezvoltat special pentru Neue Klasse, şi cu cea de-a şasea generaţie a tehnologiei BMW eDrive. Conceptul său de dezvoltare durabilă asigură, de asemenea, producţie, operaţiuni, dezasamblare şi reciclare responsabile.

Un nou tip de control al propulsiei şi al şasiului oferă o experienţă superioară de condus, care este adaptată nevoilor individuale. Se bazează pe un nou pachet de software dezvoltat intern de BMW Group, care va ajuta automobilele Neue Klasse să garanteze un condus fluid în orice moment. Două dintre cele patru calculatoare de înaltă performanţă noi vor duce experienţa de condus într-o nouă dimensiune.

BMW eDrive, la a șasea generație

În Neue Klasse, eficienţa generală a automobilului atinge un nou nivel. Cea mai recentă, a şasea generaţie a tehnologiei BMW eDrive este cheia în acest sens. Pe lângă motoarele electrice îmbunătăţite, foloseşte celule de baterii litiu-ion noi, rotunde, cu o densitate de energie volumetrică cu peste 20% mai mare decât cea a celulelor prismatice utilizate anterior. În combinaţie cu trecerea la un sistem de 800 de volţi, acest lucru va îmbunătăţi viteza de încărcare cu până la 30% – permiţând automobilelor ca în doar 10 minute să se încarce suficient pentru o autonomie de 300 de kilometri.

De asemenea, conform producătorului, a şasea generaţie BMW eDrive oferă autonomie mai mare cu până la 30%. Când vine vorba de aerodinamică, BMW Vision Neue Klasse X se remarcă cu o nouă valoare de top impresionantă: o rezistenţă redusă cu 20% faţă de un model comparabil din portofoliul actual. Noile modele de anvelope şi un sistem de frânare special pentru automobile electrice contribuie la creşterea eficienţei generale a maşinii cu până la 25%.

Neue Klasse anunţă și un nou capitol în istoria producţiei de mașini. Uzina BMW Group din Debrecen (Ungaria) a fost planificată şi dezvoltată ca iFACTORY. Când producţia Neue Klasse va începe acolo, în 2025, va deveni prima locaţie de producţie BMW Group din lume care funcţionează în întregime cu energie generată fără combustibili fosili.

BMW Vision Neue Klasse X este al patrulea concept care arată direcția de dezvoltare a viitoarei game a producătorului bavarez de mașini premium și de lux. Prezentate succesiv, evolutiv, de-a lungul ultimilor ani, conceptele i Vision Circular, i Vision Dee și Vision Neue Klasse au dezvăluit părți importante din viitorul BMW.

Related posts