Stellantis va începe să exporte în Europa de Vest vehicule comerciale uşoare fabricate în Rusia

Da mai departe!

Producătorul auto Stellantis, care produce şi vinde pe piaţa rusă mărcile Peugeot, Citroen, Opel, Jeep, Fiat, va începe luna viitoare să exporte în Europa de Vest vehicule comerciale uşoare fabricate în Rusia, transmite Reuters.

Stellantis, compania formată prin fuziunea dintre Fiat Chrysler şi Peugeot, deţine doar 1% din piaţa auto din Rusia, unde are o companie mixtă cu constructorul japonez Mitsubishi la Kaluga, situată la aproximativ 125 de mile sud-est de Moscova.

Marţi, Stellantis a declarat că intenţionează să înceapă exporturile de monovolume Peugeot Expert, Opel Vivaro şi Citroen Jumpy în Europa de Vest, luna viitoare, deoarece producţia totală de maşini Peugeot, Citroen şi Opel la uzina din Kaluga s-a dublat în 2021.

Stellantis, care intenţionează să înceapă producţia monovolumului Fiat Scudo în Rusia până la sfârşitul anului, cu scopul de a le vinde în străinătate, vrea să transforme uzina din Kaluga într-un hub de export pentru a furniza motoare şi maşini în Europa, America Latină şi Africa de Nord.

Vehiculele comerciale produse în Rusia s-ar adăuga celor produse în fabricile Stelllantis din Regatul Unit şi Franţa, pe fondul cererii tot mai mari de camionete la nivel global.

Se estimează că creşterea vânzărilor de maşini noi în Rusia va încetini la 3,3% în acest an, de la 4,3% în 2021, din cauza lipsei globale de componente electronice, a dificultăţilor logistice şi a costurilor mai mari, care duc la creşterea preţurilor maşinilor pentru cumpărătorii ruşi.

Marţi, Stellantis nu a menţionat niciuna dintre aceste probleme în comunicatul său, spunând că vânzările sale globale în Rusia, piaţă dominată de producătorul  AvtoVaz, controlat de Renault, au crescut cu 65% anul trecut.

Luna aceasta, Washingtonul a ameninţat cu sancţiuni ample pentru a descuraja Rusia să invadeze Ucraina, o mişcare negată de Moscova, care ar putea bloca accesul ţării la aprovizionarea cu electronice la nivel global, punând piedici şi mai mari industriei auto locale.

Related posts