Sony şi Honda Motor formează o companie mixtă pentru a vinde automobile electrice

Da mai departe!

Companiile japoneze Sony şi Honda Motor au convenit să formeze o companie mixtă deţinută în părţi egale, care va începe să vândă maşini electrice din 2025, transmite Reuters.

Honda, la fel ca rivalul mai mare Toyota Motor, a trecut mai lent la vehicule electrice (EV) decât restul producătorilor auto mondiali şi este sub presiunea investitorilor să producă maşini fără emisii de carbon şi echipate cu tehnologii mai noi, cum ar fi caracteristici de conducere autonomă.

Producătorul auto, care oferă un singur vehicul electric, Honda e, a declarat că intenţionează să lanseze 30 de modele de vehicule electrice şi să producă aproximativ 2 milioane de vehicule electrice anual până în 2030.

La compania mixtă, anunţată pentru prima dată în martie şi numită Sony Honda Mobility, Honda îşi va aduce experienţa în construirea şi vânzarea de maşini, iar Sony contribui cu software şi tehnologii, au spus companiile.

Fiecare companie va investi 5 miliarde de yeni (37,52 milioane USD) în această companie.

Yasuhide Mizuno, un director executiv al Honda, va fi preşedinte şi CEO al companiei mixte, iar Izumi Kawanishi, vicepreşedinte executiv la Sony, va fi preşedinte şi director de operaţiuni.

Honda, producător de modele populare precum Accord şi Civic, se confruntă cu marjele strânse, deoarece costurile materiilor prime au crescut şi o criză globală a cipurilor dăunează producţiei.

La începutul acestui an, compania a declarat că va dezvolta o serie de vehicule electrice la preţuri mai mici, împreună cu General Motors, bazate pe o nouă platformă comună, extinzând planurile ca GM să înceapă construirea a două SUV-uri electrice pentru Honda începând cu 2024.

Related posts