Grupul american GM vrea să aducă modele electrice pe piața europeană

Da mai departe!

Americanii de la General Motors par foarte aproape de lansarea în Europa a unei noi game de produse ale mărcilor Cadillac și Hummer. GM au mai fost prezenți pe piața europeană cu mărcile Opel și Chevrolet, retragerea completă s-a petrecut atunci când au înstrăinat divizia Opel/Vauhxall către PSA.

Prezent în Europa doar simbolic după ce a vândut mărcile Opel și Vauxhall și și-a retras majoritatea produselor Cadillac și Chevrolet, grupul american General Motors (GM) pare a fi în pragul unei reveniri spectaculoase în regiune.

Vectorii acestei mișcări importante atât pentru piața auto europeană cât, mai ales, pentru GM vor fi modelele electrice ale mărcilor Cadillac și GMC Hummer.

Conform Reuters, care citează persoane apropiate grupului american, GM studiază revenirea în Europa, inițial, cu modelul electric Cadillac Lyriq, însă nu este exclus ca și noul GMC Hummer EV să ajungă, oficial, pe piață.

Un purtător de cuvânt al GM s-a mulțumit să menționeze doar că nu a fost luată o decizie finală.

În acest moment, GM vinde oficial în Europa doar modelele Cadillac XT4 și Chevrolet Corvette Stingray, însă și alte modele produse pentru piața americană ajung pe piață prin comercianți independenți.

Sursele Reuters susțin că grupul american ar putea începe livrările către Europa chiar din a doua jumătate a acestui an, însă planul include chiar și crearea unei divizii specializate de mobilitate.

În cazul GMC Hummer EV, în Europa ar putea fi importată dor versiunea SUV, nu și cea pick-up. Prețul acesteia pe piața americană tocmai a fost majorat cu 6.250 de dolari astfel încât cea mai ieftină variantă costă aproximativ 85.000 de euro. Doar că pentru un astfel de model clienții vor trebui să aștepte primăvara lui 2024.

Clienții mai grăbiți pot opta pentru versiunea 3X, cu livrare în această toamnă, la prețul de 104.650 de dolari sau pentru cea 2X, cu livrare în primăvara anului viitor, la prețul de 94.650 de euro. Comenzile pentru varianta inițială, Edition 1, au fost oprite.

ÎN SUA, modelul Cadillac Lyriq are în prezent un preț de circa 63.000 de euro, însă catalogul de comenzi pentru 2023 este deja plin astfel încât dealerii înregistrează doar solicitări cu livrare în 2024.

Related posts