Samsung începe să producă prima memorie flash universală pentru automobilele inteligente

Da mai departe!

Samsung Electronics liderul mondial în tehnologia memoriilor avansate, a anunțat lansarea soluției Universal Flash Storage (eUFS) pentru a fi folosită în aplicațiile auto de ultimă generație. Disponibile în versiuni de 128GB și 64GB, noile soluții eUFS sunt create pentru sisteme avansate de asistență pentru șoferi (ADAS), tablouri de bord de ultimă generație și sisteme de știri și divertisment, care asigură caracteristici complexe interconectate pentru conducătorii auto și pasageri.

„Avansăm în dezvoltarea sistemelor de asistență pentru șoferi (ADAS) și sistemele de divertisment auto prin lansarea mult mai devreme decât ne-am fi așteptat a primelor soluții eUFS din industrie”, spune Jinman Han, Senior Vice President al Memory Product Planning & Application Engineering la Samsung Electronics. „Samsung susține avansul tehnologic pe piața aplicațiilor auto sofisticate, în timp ce continuă să ofere soluții UFS de top cu fiabilitate și performanțe ridicate”.

Soluțiile UFS încorporate au fost folosite într-o varietate de aplicații mobile din prima parte a anului 2015, atunci când Samsung a lansat pentru prima dată în industrie memoria încorporată de 128GB, conform standardului JEDEC UFS 2.0. De atunci, performanța ridicată și calitatea dovedită a soluțiilor UFS au dus la adoptarea în număr mare a tehnologiei pentru telefoanele mobile, plecând de la vârfurile de gamă, până la produsele din gama medie.

Configurat conform celor mai noi standarde UFS (JEDEC UFS 2.1), noile Samsung eUFS vor oferi viteze avansate de transfer de date și siguranță a datelor. De exemplu, noul Samsung eUFS de 128GB are o viteză de citire a datelor de până la 850MB/s, ceea ce înseamnă aproximativ de 3,4 ori mai rapid decât viteza de citire de 250MB/s de care dispun soluțiile eMMC 5.0 de astăzi. Oferă, de asemenea, viteză de citire aleatorie de 6,4 ori mai mare decât eMMC la 45.000 IOPS. Acest lucru va contribui la îmbunătățirea semnificativă a performanței sistemelor auto de divertisment, pentru gestionarea mai bună a conținutului audio, creșterea acurateții în navigare, accesarea rapoartelor privind traficul și rapoartelor meteo pe internet, comenzi vocale îmbunătățite și accelerarea interacțiunii în social media pe scaunele din spate.

Noile soluții eUFS aduc un proces eficient și sigur de gestionare a erorilor, ceea ce este esențial pentru sistemele auto de divertisment. Conform protocolului MIPI UniPro®*, eUFS detectează și recuperează informații din erorile de tip input/output generate de hardware, fără să implice programul propriu-zis sau repornirea acestuia.

În plus, Samsung eUFS asigură fiabilitate superioară a sistemului, reîmprospătarea rapidă a datelor și notificările privind nivelul de temperatură. Operațiile avansate de actualizare a datelor permite alegerea metodelor preferate și oferă informații despre unitatea, frecvența și progresul actualizărilor pentru manevrarea dispozitivului gazdă. Acest lucru asigură fiabilitate, un element esențial al aplicațiilor auto.

Atunci când vorbim despre gestionarea temperaturii, Samsung eUFS echipează senzorii de temperatură în interiorul sistemului de control. Acest lucru împiedică unitatea de memorie să depășească limite de temperatură critică bine definite, permițând astfel celulelor NAND să funcționeze fără întrerupere la o temperatură specifică automobilelor.

În contextul performanței ridicate și fiabilității sistemelor eUFS, Samsung se așteaptă la o adoptare rapidă a acestora pe piața auto. Samsung va continua să satisfacă nevoile de stocare a liderilor producători de automobile prin oferirea unei varietăți de game eUFS, în timp ce adresează și cererea mereu în creștere pentru soluții de memorie de top pe alte segmente de piață.

Related posts