Rolls Royce Phantom – Lux extins

Da mai departe!

Cu siguranță este cea mai scumpă mașină sosită la testele AutoReport.ro. Rolls Royce Phantom a venit să ne arate ce înseamnă luxul suprem în industria auto și să ne răsfețe cu opțiunile sale cu totul speciale.
Din momentul în care Sir Henry Royce a prezentat Rolls-Royce Phantom în 1925, a fost considerată „Cea mai bună maşină din lume” de către cunoscători. Ca rezultat, marca a atras unele dintre cele mai influente şi puternice persoane din lume, în cele mai importante momente ale istoriei ultimilor 93 de ani.
Modelul testat de noi este un Rolls Royce Phantom Extended bicolor în nuanțele Crystal Over Midnight Sapphire și Silver Satin (culoarea capotei).
Noul Rolls-Royce Phantom oferă o interpretare contemporană de design a esenţei Rolls-Royce. De asemenea, noul model aduce o evoluție spectaculoasă în programul Bespoke, prin conceptul „The Gallery”. Un nou concept fără precedent în ceea ce priveşte luxul, „The Gallery” reinterpretează tabloul de bord al automobilului pentru prima dată în 100 de ani. Proprietarii vor putea să comande o operă de artă cu adevărat unică, în universul extins al conceptului „The Gallery”, ce se va regăsi în spatele unui singur panou de sticlă în interiorul noului Phantom.
Noul Phantom este cel mai avansat Rolls-Royce din punct de vedere tehnologic. Noua „Arhitectură a luxului” din aluminiu, care stă la baza noului Phantom, este mai ușoară, mai rigidă, mai silențioasă și mai avansată din punct de vedere tehnologic. Anii de cercetare şi experienţă asigură echilibrul perfect între linia arhitecturală și proporțională a noului Rolls-Royce, oferind în același timp un nou nivel al senzaţiei de „Magic Carpet Ride”.
Noul motor V12 twin-turbo de 6.75 litri este inima silenţioasă a noului Rolls-Royce Phantom, oferind un nivel perfect de putere și performanță. De asemenea, inginerii au aplicat în mod discret transmisia cu asistență prin satelit, sistemul de virare a roţilor din spate și o multitudine de tehnologii în culise, pentru a oferi o experiență fără efort. Puterea este nimic fără eleganță la Rolls Royce, așa că cei 563 CP sunt livrați fără zgomote deranjante sau zmucituri bruște. Confortul este extrem, atât la volan cât și în scaunele pasagerilor.
În interior, seria extended propune și mai mult spațiu. Aici se poate privi TV-ul, lucra, face afaceri, prelua apeluri, ca într-un office suite de lux. Designul interior poartă aprenta lemnului de nuc de pe bord, combinat cu piele din cea mai fină, dar și cu noile tehnologii prezente la bord. La fel de răsfățat este și șoferul care are parte de un mediu ergonomic și ușor de folosit. D efapt, dacă am cumpăra asemenea mașină, am alege locul din față, interiorul și V12-ul fiind două argumente supreme.
Desigur că Rolls Royce a creat o mașină plină de tehnologie. Printre sistemele de asistență prezente la bord se numără: cruise control adaptiv, avertizare de coliziune și trafic lateral, avertizare la părăsirea benzii. Un sistem foarte avansat care funcționează și pe timp de noapte, avertizează șoferul dacă apar în calea lui pietoni sau animale. Desigur că o astfel de mașină de dimensiuni mari are nevoie de ajutoare la manevrabilitate, aici intervenind un sistem de camere cu vedere panoramică 360 de grade.

Rolls Royce Phantom Extended
Viteza maximă: 250 km/oră (limitată)
Acceleratie 0-100 km/h s: 5,4
L/l/î: 5.982/2.018/1.656
Masă proprie: 2.610 kg
Motor/cilindree: V12 – 6.749 cmc
Putere (CP): 563 la 5.000 rpm
Cuplu maxim (Nm): 900 la 1.700 rpm
Consum mediu: 15 l/100 km
Cutie viteze: automată, 8 trepte

Galerie foto realizată cu ajutorul Istyle.ro

Related posts