Rolls Royce Ghost Amber Roads – piatră prețioasă pe roți

Da mai departe!

Orice test cu Rolls Royce pentru noi este o sărbătoare și un omagiu adus zeului AUTO. Rolls Royce aduce și el un omagiu cihlimbarului prin intermediul acestui Ghost sosit la testele Autoreport.ro
Constructorul Rolls-Royce a prezentat la începutul anului, în Kaltene (Letonia) modelul Bespoke: Ghost “Amber Roads”. Acesastă magnifică mașină este realizată în 12 exemplare și este inspirată de chihlimbar.
Chihlimbarul este o piatră prețioasă din rășină fosilizată pe parcursul mileniilor. De peste 3.500 de ani, această piatră prețioasă este comercializată de-a lungul rutelor comerciale cunoscute sub numele “Amber Roads”. Sunt drumurile nordice care legau Marea Baltică de zona Mediteranei și Orient.
Exteriorul modelului Ghost a fost realizat în două culori personalizate, nuanțe care surprind caracterul cald și strălucitor al chihlimbarului. Sunt nuanțe Lyrical Copper și Cornish White, suprapuse peste finisajul bi-tonal Broze.
Sub capota superbului model se află motorul V12 twin-turbo de 6.75 de litri, care se regăsește, de obicei sub capota oricărui model britanic de lux. Acesta produce 563 de cai putere şi un cuplu motor impresionant, care este distribuit către sistemul cu patru roţi directoare construite pentru a face faţă oricăror provocări. Mașina ajunge la 100 km pe oră în doar 4,8 secunde. Ceea ce este impresionant pentru o mașină grea, dar și construită cu materiale alese atent. Cutia de viteze este una automată cu 8 rapoarte care distribuie perfect atât puterea cât și cuplul motorului spre sistemul de tracțiune integrală. Confortul oferit, dar și sportivitatea sunt exemplare, la fel și comportamentul dinamic al acestui model pe care nu te poți abține să nu-l conduci.
Rolls Royce ofertă o senzație de rulare fără efort caracteristică mărcii și o reglare acustică exhaustivă: direcția și suspensiile sunt mai receptive, iar puterea suplimentară și cuplul suplimentar asigură o experiență de condus plină de energie.
În interior, modelul oferă tot confortul necesar unor oameni de succes. Ghost te și răsfață cu un interior ireproșabil. De la bord și până la cel mai neînsemnat buton, designerii Rolls Royce au dat ce aveau mai bun.
La deschiderea ușilor, pasagerii sunt întâmpinați de panouri infuzate cu lumini în culoarea chihlimbarului. Interiorul este finisat în culori Dark Spice sau Seashell, cu accente Armagnac și Mandarin.
O piatră de chihlimbar lustruit este fixată în consola centrală pentru a sublinia luxul absolut. Totodată, semnătura Starlight Headliner semnalând rutele comerciale care legau nordul de sudul Europei, ilustrate în nuanțe albe și chihlimbar. Realizate manual, drumurile sunt “descrise” cu delicatețe în panoul fasciei illuminate din interiorul cabinei.
Desigur că Rolls Royce a creat o mașină plină de tehnologie. Printre sistemele de asistență prezente la bord se numără: cruise control adaptiv, avertizare de coliziune și trafic lateral, avertizare la părăsirea benzii. Un sistem foarte avansat care funcționează și pe timp de noapte, avertizează șoferul dacă apar în calea lui pietoni sau animale. Desigur că o astfel de mașină de dimensiuni mari are nevoie de ajutoare la manevrabilitate, aici intervenind un sistem de camere cu vedere panoramică 360 de grade.

Rolls Royce Ghost Amber Roads
Viteza maximă: 250 km/oră (limitată)
Acceleratie 0-100 km/h s: 4.8
L/l/î: 5.546/1.978/1.571
Masă proprie: 2.553 kg
Motor/cilindree: V12 – 6,8 litri
Putere (CP): 563 la 5.250 rpm
Cuplu maxim (Nm): 900 la 1.700 rpm
Consum mediu: 15 l/100 km
Cutie viteze: automată, 8 trepte

Related posts