Renault va investi un miliard de euro pentru a crește capacitățile de producție a autovehiculelor electrice

Da mai departe!

Constructorul auto Renault a anunţat joi că va investi peste un miliard de euro pentru a-şi creşte capacităţile de producţie a vehiculelor electrice din Franţa şi a lansa noi modele.

În conformitate cu planul său strategic ‘Drive The Future’, uzina Renault de la Flins, vest de Paris, unde în prezent se fabrică berlina electrică Zoe, îşi va dubla capacităţile de producţie. În plus, uzina Renault de la Douai, nordul Franţei, va fi modernizată pentru a produce automobile electrice pe o nouă arhitectură care va fi dezvoltată în comun cu partenerul japonez Nissan. În prezent, uzina de la Douai produce modelele Espace, Talisman şi Scenic.
‘Accelerarea investiţiilor noastre în Franţa pentru autovehiculele electrice va permite îmbunătăţirea competitivităţii şi atractivităţii uzinelor noastre franceze’, a declarat preşedintele director general al grupului Renault, Carlos Ghosn.
De asemenea, Renault va tripla capacităţile de producţie de motoare electrice la uzina de la Cleon în timp ce uzina de la Maubeuge va beneficia de investiţii pentru a produce următoarea generaţie de furgonete Kangoo, inclusiv versiunea sa electrică Kangoo ZE.
Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Related posts