Renault transformă uzina sa de la Flins într-un centru de reciclare

Da mai departe!

Grupul auto francez Renault a confirma miercuri intenţia de a opri activităţile de asamblare de autovehicule la uzina sa de la Flins, din apropiere de Paris, urmând ca până în 2024 această facilitate să fie transformată într-un centru de cercetare, reciclare şi reparaţii, transmite Reuters.

Noua uzină, botezată „Re-Factory”, ar urma să regrupeze operaţiunile de reciclare de organe mecanice, precum şi activităţile de dezmembrare de automobile şi recondiţionare a bateriilor electrice. Renault intenţionează ca la această uzină modernizată să lucreze peste 3.000 de persoane în jurul anului 2030, inclusiv personalul uzinei de la Choisy-le-Roi, care este programată pentru închidere.

Conform unui plan care prevede realizarea unor economii de peste două miliarde de euro în trei ani, anunţat la finele lunii mai de conducerea Renault, conducerea grupului intenţionează să elimine un număr total de 15.000 de posturi la nivel global, dintre care 4.600 numai în Franţa. După mai multe săptămâni de discuţii, principalele sindicate de la Renault (CFE CGC, CFDT şi FO) au semnat recent un acord care prevede eliminarea a 2.500 de posturi din inginerie şi funcţii suport, dintre care 1.900 prin intermediul plecărilor voluntare.

Ultima uzină de asamblare de automobile care s-a închis în Franţa a fost în 2013, odată cu oprirea producţiei la uzina PSA de la Aulnay-sous-Bois.

Related posts