Renault şi Nissan au convenit limitarea utilizării proprietăţii intelectuale dezvoltate împreună, într-o nouă companie înfiinţată de grupul francez

Da mai departe!

Producătorul auto japonez Nissan Motor şi producătorul auto francez Renault au convenit să restricţioneze utilizarea proprietăţii intelectuale dezvoltate împreună, într-o nouă companie înfiinţată de Renault, potrivit publicaţiei Nikkei, transmite Reuters.

Partajarea tehnologiei a fost un subiect de conflict între Renault şi Nissan Motor, în timpul negocierilor pentru modificarea parteneriatului lor vechi de decenii, a informat Reuters în octombrie.

Producătorii de automobile francezi şi japonezi au fost în discuţii despre viitorul alianţei lor, inclusiv o investiţie a Nissan într-o companie de vehicule electrice care va fi desprinsă de Renault.

În acelaşi timp, Renault şi compania chineză Geely au convenit să lanseze o nouă companie mixtă, deţinută în mod egal, cu numele de cod ”Horse”, care va furniza motoare pe benzină şi tehnologie hibridă mărcilor pe care le deţin, precum şi altor constructorii de automobile.

Renault a spus Nissan că doreşte să folosească brevete şi alte proprietăţi de proprietate intelectuală achiziţionate în comun cu Nissan în noua afacere, se arată în articolul Nikkei, care citează surse.

Cu toate acestea, Nissan şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la tratamentul proprietăţii intelectuale, inclusiv tehnologie pentru baterii şi a grupului de propulsie.

Nissan a declarat că nu va permite utilizarea proprietăţii iintelectuale comune pentru produsele care urmează să fie oferite în Statele Unite şi China, pentru a preveni concurenţa cu noua companie şi pentru a preveni scurgerile de tehnologie, se arată înarticolul Nikkei.

Nissan doreşte să se asigure că tehnologia cheie pentru combustie internă şi hibridă pe care o deţine este protejată în orice înţelegere încheiată de Renault cu Geely, a informat Reuters în noiembrie.

Nissan nu a răspuns imediat unei cereri a Reuters de comentarii în afara orelor obişnuite de funcţionare. Un purtător de cuvânt al Renault a refuzat să comenteze.

Related posts