Renault lansează noul Talisman în România

Da mai departe!

Noul Renault Talisman este disponibil în România începând de astăzi. Pentru prima dată pe piața românească, modelul vine și în versiunea Initiale Paris, care reunește echipamente de top din gama Renault.

Designul exterior al noului model se face remarcat prin bara față redesenată, grila cromată și noua semnătură luminoasă, high-tech, în forma literei C, specifică Renault. Farurile adaptive sunt echipate cu tehnologia LED MATRIX, iar sistemul de semnalizare este și el dinamic. În spate, stilul pur și rafinat al Noului Talisman este întărit de stopurile LED, încadrate de detalii cromate și care includ indicatori de semnalizare dinamici. Antena de tip shark îmbunătățește calitatea sistemului multimedia al Noului Talisman, oferindu-i în același timp un aspect sportiv. Modelul vine și cu noi culori: Baltic Grey, Millesim Red și Highland Gray și jante noi din aliaj – Stellar (18’’) și Sato (19’’).

Pe măsură ce șoferul se apropie de vehicul, se declanșează o secvență de iluminare care implică farurile și iluminarea mânerului ușii; luminile interioare urmează exemplul în timp ce șoferul urcă la bord.

O atenție deosebită, până în cele mai mici detalii, s-a acordat proiectării habitaclului Noului Talisman. Acesta este mai confortabil și ergonomic ca oricând, cu o oglindă retrovizoare fără cadru, electrocromă și suporturi pentru pahare mai mari, care vin acum cu ornamente cromate și iluminare din spate. Un spațiu special de încărcare wireless pentru telefon a fost adăugat la consola centrală, în timp ce cadranele de ventilație au acum un afișaj digital pentru reglarea temperaturii. Accesul la sistemul Cruise Control este acum posibil de pe volan pentru o experiență mai facilă.

Inovație tehnologică pentru confort și siguranță sporite
Pentru mai mult confort și siguranță în timpul conducerii pe timp de noapte, Noul Talisman vine echipat cu tehnologia LED MATRIX Vision. Sistemul inteligent de iluminare adaptivă îmbunătățește siguranța oferind cu 50% mai multă lumină față de modelele mai vechi și o vizibilitate de 220m față de 175m anterior. Fasciculul se ajustează constant pentru a ține cont atât de condițiile de drum, cât și de ceilalți participanți la trafic.

Noul Talisman este echipat cu ecosistemul Renault EASY CONNECT care combină o gamă de aplicații precum MY Renault, noul sistem multimedia Renault EASY LINK și alte servicii conectate, cum ar fi actualizări automate și controlul vehiculului de la distanță. Sistemul multimedia Renault EASY LINK oferă o interfață personalizabilă, ușor de utilizat. Ecranul de 9,3” conferă o notă modernă habitaclului. Renault EASY LINK include radio digital DAB, multimedia și un sistem de telefonie compatibil cu Android Auto și Apple CarPlay, precum și un sistem de căutare de adrese online, pe Google.

În oferta INITIALE PARIS sunt incluse și 13 difuzoare audio premium Bose® care garantează o experiență audio captivantă.

Pentru o mai bună asistență oferită șoferului în timpul condusului, Noul Talisman a fost îmbunătățit cu mai multe sisteme de asistență de ultimă generație (ADAS).

Sistemul de frânare de urgență (AEBS) are acum senzori de detectare pentru pietoni și cicliști. În afară de aceste îmbunătățiri recente, modelul vine cu noi tehnologii de asistență a șoferului pentru a asigura o conducere mai sigură și mai confortabilă, cum ar fi: senzor de avertizare pentru unghiul mort și avertizare la schimbarea benzii de rulare (Blind Spot Warning & Lane change warning) și, doar pentru varianta INITIALE PARIS, sistemul de asistență la menținerea benzii de rulare (Lane Keeping Assist).
Mai receptiv și mai confortabil, Noul Talisman este singurul vehicul din categoria sa care vine echipat cu sistemul de direcție integrală 4CONTROL cu amortizoare adaptive, care asigură o manevrabilitate superioară și ușurează condusul în oraș.

Noul Talisman are în dotare cele mai noi motoare pe benzină și diesel compatibile WLTP din gama Renault, care sunt mai puțin poluante și au o eficiență ridicată. Motorul pe benzină TCe a fost echipat cu un filtru de particule, iar motorul diesel Blue dCi vine cu tehnologia de control al poluării SCR (Reducere catalitică selectivă) și sistemul de injecție AdBlue® pentru a reduce emisiile.

Cele două versiuni de echipare disponibile pentru piața din România sunt INTENS și INITIALE PARIS.
Versiunea INTENS are un preț de pornire de 34.200 EUR și vine cu numeroase sisteme de asistență în pachetul standard : sistem de asistență la frânarea de urgență, tempomat – limitator de viteză (Cruise Control), senzor de avertizare pentru unghiul mort și avertizare la schimbarea benzii de rulare (Blind Spot Warning & Lane change warning). Confortul este și el asigurat prin prezența oglinzii retrovizoare electrocrom, sistemului Multi-Sense deja cunoscut de clienții Renault, scaune față încălzite, volan încălzit și funcția de ventilație și masaj disponibilă pentru scaunele din față.

Versiunea INITIALE PARIS are un preț de pornire de 36.150 EUR și aduce în plus față de versiunea INTENS mai multe echipări de siguranță și confort. Dintre acestea amintim: suspensii variabile, sistem de asistență la menținerea benzii de rulare (Lane Keeping Assist), Hands-free parking, Head-up display, alertă pentru depășirea vitezei legale (Over Speed Prevention), sistem audio BOSE și scaune față reglabile electric, cu funcție de memorare și reglaj electric lombar și funcție de masaj și ventilație. Această versiune se remarcă și prin design-ul special oferit de jantele de aliaj de 19” INITIALE PARIS, tapițerie de piele Nappa Black și covorașe – ambele specifice acestei versiuni.

Related posts