Renault Clio – noul val hibrid

Da mai departe!

Renault Clio a ajuns la un nou facelift și aceasta nu este singura noutate cu care vine acest model la testele Autoreport.ro. Avem o nouă echipare numită Esprit Alpine și lanț cinematic full hybrid.


A 5-a generație a subcompactei Clio a primit un facelift devenind o ilustrare perfectă a conceptului „Nouvelle Vague” al mărcii franceze. Noul său stil este mai convingător și mai elegant, mai ales în echiparea Esprit Alpine.
Modificările suferite de Clio se observă chiar din partea frontală și, mai ales, din zona siglei „Nouvel’R” care are acum un aspect satinat. Forma acesteia se reflectă și în blocurile optice care, pentru prima dată în cazul Renault, includ lumini de zi LED care formează câte o jumătate de romb. Farurile alungite adaugă un aspect high-tech și pot ilumina drumul cu până la cinci faze de intensitate.
Subcompacta are un interior mai spațios, scaune mai confortabile și un tablou de bord care include un ecran cu diagonala de 7 – 10 inchi în funcție de nivelul de echipare. În funcție de țară și versiune, modelul poate fi comandat și cu R&GO sau sistem multimedia Renault Easy Link. În interior pot călători 4 persoane, iar spațiul în portbagaj este suficient pentru câteva bagaje.
Modelul testat de noi reprezintă vârful de gamă este deja cunoscutul sistem full hibrid E-Tech care dezvoltă 145 CP și este compus din două motoare electrice – unul de 36 kW și un generator de 18 kW – și unul termic în patru cilindri. Motorul de sub capotă are 1.6 litri și pune în slujba șoferului 94 CP. Puterea totală de 145 CP a sistemului este transmisă roților printr-o cutie inteligentă multimodală fără ambreiaj. În această combinație mașina este sprintenă și stabilă. Deși este o mașină de oraș, se comportă foarte bine și la drumuri lungi, iar în mediul urban are ca avantaje economia și ecologia.
Conform producătorului, modelul Renault Clio are în dotare 20 de sisteme avansate de asistență a șoferului (ADAS) împărțite în trei segmente: conducere, parcare și siguranță.

Renault Clio E-Tech Hybrid Esprit Alpine Multimode
0-100 km/h: 9,3 secunde
Viteza maximă: 174 km/h
Motor termic
Cilindree (cmc): 1.598
Putere (CP): 94 la 5.600 rpm
Cuplu maxim (Nm): 148 la 3.200 rpm
Capacitate acumulator: 1,2 kWh
Motor electric (integrat în transmisie)
Putere: 49 CP
Cuplu maxim: 205 Nm
Ansamblu:
Putere (CP): 145 la 5.600 Nm
Dimensiuni: L/l/î 4.053/1.798/1.439
Masă proprie: 1.238 kg
Volum portbagaj (l): 391
Consum mediu: 5,5 l/100 km (mixt)
Cutie de viteze: Multimodală

Related posts