Renault anunță o nouă Dacia electrică începând din 2024, probabil va înlocui Spring

Da mai departe!

Luca de Meo confirmă, în prezentarea rezultatelor financiare ale grupului Renault, lansarea unui nou model electric Dacia în 2024. Posibil ca la dezvoltarea acestui model, Renault să lucreze cu un alt producător din China, Geely. Modelul probabil va înlocui Dacia Spring, deoarece parteneriatul cu Dongfeng, compania care produce mini-electrica mărcii din România se va încheia.

Descoperită în ianuarie 2022 în planul de dezvoltare a Alianței Renault – Nissan – Mitsubishi până în 2030, prezentarea unui nou model electric Dacia este confirmată acum de detaliile dezvluite de CEO-ul Renault, Luca de Meo, în timpul conferinței cu privire la rezultatele financiare ale grupului francez.

Astfel, la capitolul „Întărirea fundației unei companii competitive, tehlogizată și durabilă”, prezentarea șefului Renault a inclus și calendarul lansărilor de noi modele până în 2025.

În 2022, pe lângă prezentarea modelelor Renault Megane E-Tech Electric, Dacia Jogger, Renault Kangoo și Mobilize Limo pe tot mai multe piețe, grupul pregătește lansarea modelului Renault Austral și a două vehicule destinate pieței din Rusia.

În anul cel mai plin de noi lansări, 2024, prezentarea lui de Meo include modelul electric Dacia de segment B. Acestuia i se vor adăuga în același an trei modele de autoturisme Renault (unul fiind urmașul conceptului Renault 5), unul Alpine și un vehicul comercial sub marca Renault.

Din datele cunoscute până acum dar neconfirmate de Renault, viitorul model electric Dacia va fi dezvoltat pe plaforma CMF-BEV a grupului francez, aceeași bază tehnică utilizată de vehiculele electrice Renault 5 și urmașul lui Nissan Micra.

Related posts