Renault a lansat conceptul 4Ever Trophy

Da mai departe!

Renault dezvăluie o versiune modernă, electrică a emblematicului său Renault 4. Conceptul prefigurează un viitor SUV electric de categorie B, care va fi lansat pe piață în 2025.

Renault 4 este mai mult decât o mașină, este un vehicul iconic. Cu peste 8 milioane de unități vândute în peste 100 de țări, a depășit, în ultimii 60 de ani, decalajele între generații şi pe cele sociale. Potrivită atât pentru drumurile urbane, cât și pentru cele rurale, este o mașină
multifuncțională: pentru călătorii, pentru escapade, pentru transport, muncă și multe altele.
În timp ce producția s-a încheiat în urmă cu 30 de ani, „4L” nu a ieşit niciodată din lumina reflectoarelor. Este printre primele vehicule youngtimer, iar versiunea 4L Trophy și-a demonstrat versatilitatea și rezistența în fiecare zi, timp de 25 de ani. Drept urmare, generează întotdeauna o simpatie deosebită, mai ales în rândul tinerilor.

4EVER Trophy creează noi amintiri, în timp ce le aduce înapoi pe cele vechi. Sub un exterior robust, legăturile stilistice cu predecesorul său 4L sunt evidente. Principalele caracteristici ale mașinii originale au fost readuse la viață:

  • Silueta generală este recunoscută la prima vedere, de la forma capotei la faimosul „spate înclinat” până la bara de protecție
  • Geamul lateral, sub forma unui trapez rotunjit, este poziționat chiar deasupra roții din spate
  • În față, lateralele sunt goale, fără elemente optice sau stilistice
  • Aripile acoperă complet pasajele roților pentru a se termina pe scut

Acest stil „retro” se îmbină armonios cu restul liniei, care este sofisticată și tehnologică. Show-car-ul are curbe generoase și o grilă foarte elaborată. Conexiunile „ultra tech” dintre spițe și caroserie adaugă şi mai multă precizie și modernitate. Același lucru se poate spune şi despre marginea șlefuită meticulos din jurul plafonului.

„4L este un mit. Și miturile nu mor niciodată! Astăzi ne dorim să găsim această dimensiune universală a lui 4L, o mașină pe care toată lumea o poate iubi, într-o reinterpretare modernă și electrică a lui Renault 4,” spune Luca de Meo, Chief Executive Officer RENAULT S.A

Gilles Vidal, Vice-Preşedinte Renault Design a declarat:  „Pentru a aduce Trofeul 4Ever în epoca modernă, am insuflat formei sale simple sofisticare tehnologică. Toate aceste ingrediente au fost modelate cu atenție,  adăugându-se o notă de modernitate și rafinament, astfel încât designul rezonează cu cei care sunt deja familiarizați cu 4L, dar și cu generațiile mai tinere care poate nu știu nimic despre istoria remarcabilă a mașinii.”

O semnătură luminoasă unică pe un concept care va iubi aventura

4EVER Trophy aduce o interpretare modernă a grilei orizontale caracteristice Renault 4, cu farurile sale rotunde echipate cu tehnologia Matrix LED. Inovația care se regăsește la nivelul farurilor conferă vehiculului o identitate puternică. Stopurile, în formă de capsulă, deși redesenate, sunt și ele foarte ușor de recunoscut. Ele sunt o altă caracteristică puternică a istoricului 4L.

Un vehicul electric care se aventurează dincolo de drumurile deja bătute. Aceasta este promisiunea pe care o face, la prima vedere, show-car-ul 4EVER Trophy, prin alura lui robustă de aventurier. Motorul electric reflectă viitorul model de producție.

Partea inferioară a 4EVER Trophy, vopsită în culoarea Gun Metal Silver, are un design proiectat pentru spații mari. O invitație deschisă către explorare și descoperire, vehiculul degajă un spirt cu adevărat aventuros. Are o alură specială, exuberantă, pe care i o conferă culoarea Alu Silver și tentele de magenta de pe curelele portbagajului, arcurile amortizoarelor și emblemele roților.

Cu aerul său de dune-buggy , 4EVER Trophy are un aspect competitiv. Capota scobită are o ieșire mare de aer care optimizează funcționarea radiatorului situat în partea centrală a barei de protecție. Îmbinarea frontală este foarte mică pentru a optimiza capacitățile de trecere.

Având o anvelopă de rezervă amplasată pe acoperișul din fibră de carbon, lopată și tălpi auto antiderapante în secțiunea superioară a ușii din spate, mașina este pregătită să facă față oricărei situații.

Panourile vaste de protecție a caroseriei de pe secțiunea inferioară sunt realizate cu un spațiu considerabil de 20 cm în jurul pasajelor roților. Caroseria înaltă pune în evidență lățimea roților de 753 mm montate pe jante de 19 inch. Partea inferioară a fost întărită pentru a oferi o mai mare protecție bateriei situată în mijlocul șasiului.

Fiecare roată a lui 4EVER Trophy are un compresor vizibil care poate fi reglat cu ușurință din interiorul mașinii pentru a adapta presiunea anvelopelor în funcție de teren.

Chiar dacă 4EVER Trophy este în mod clar o mașină off-road prin natura sa, a fost concepută astfel încât să te poţi bucura la volanul ei pe orice drum, fără niciun fel de griji. Viitorul 4L electric își propune să fie la fel de versatil precum a fost odată predecesorul său – sau mai degrabă a fost întotdeauna din 1962.

SUV electric în segmentul B

Show-car-ul 4EVER Trophy prefigurează viitorul SUV 100% electric din segmentul B al gamei Renault. Acest viitor vehicul se va simți în largul său atât în ​​oraș, cât și în zonele rurale îndepărtate.

Vehiculul va avea aceeași platformă CMF-BEV ca şi viitorul Renault 5, noua platformă fiind dedicată vehiculelor electrice din segmentul B. Această platformă va permite performanțe la cel mai înalt nivel în ceea ce privește autonomia, acustica și comportamentul dinamic, fără a compromite designul vehiculului.

În viitoarea gamă Renault, poziționarea între ele a viitoarelor electrice Renault 5 și Renault 4 va fi ca cea a actualelor Clio și Captur. Cele două show cars, 4EVER Trophy și Renault 5 Prototype, vor întruchipa conceptul  Nouvelle vague la standul Renault de la Salonul Auto de la Paris.

La fel ca strămoșul său, viitorul vehicul prefigurat de 4EVER Trophy va fi „Made in France”. Datorită trăsăturilor pe care le au în comun, toate vehiculele de pe platforma CMF-BEV vor fi fabricate în cadrul hub-ului ElectriCity din nordul Franței.

SPECIFICAȚII TEHNICE RENAULT 4EVER TROPHY

Lungime: 4,160mm

Lățime: 1,950mm

Înălțime: 1,900mm

Ampatament: 2,570mm

Anvelope față și spate:  255/55R19

Motor: motor sincron complet electric

Related posts