Afacerile din comerţul cu autovehicule au crescut cu 3,9% în primele 8 luni

Da mai departe!

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut, pe serie brută, cu 3,9%, în primele opt luni faţă de perioada similară din anul anterior, iar volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a urcat cu 30%, potrivit datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică.

Astfel, în perioada 1 ianuarie -31 august 2022 comparativ cu perioada similară din 2021, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a fost influenţată de creşterea cifrei de afaceri la: comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+7,3%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+6,5%), comerţul cu autovehicule (+3,1%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+1,1%).

Pe serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor a crescut cu 2,6%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada 1 ianuarie -31 august 2022 a înregistrat o cifră de afaceri cu 30% mai mare comparativ cu perioada 1 ianuarie -31 august 2021, influenţată de majorarea cifrei de afaceri la: activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+38,4%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+32,3%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+23,2%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+23,1%) şi activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+22,5%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie -31 august 2022, a înregistrat o cifră de afaceri cu 34% mai mare comparativ cu perioada similară a anului precedent.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna august 2022, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 0,9%, ca urmare a scăderii înregistrate la comerţul cu autovehicule (-3,5%). Creşteri au înregistrat: comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+8,3%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+2,7%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+0,3%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2022, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 2%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna august 2022, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o creştere cu 4,3%, datorită creşterilor înregistrate la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+8,9%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+4,6%) şi la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+1,6%). Scăderi au înregistrat serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-4,9%) şi activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-0,1%).

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2022, faţă de luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 2,7%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna august 2022, comparativ cu luna august 2021, a înregistrat o creştere cu 8,5%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+14,8%), comerţul cu autovehicule (+12,5%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+4,5%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+1,2%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2022, a înregistrat o creştere cu 8,6% faţă de luna august 2021.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna august 2022, a înregistrat o cifră de afaceri cu 15,5% mai mare comparativ cu luna august 2021, datorită creşterilor înregistrate la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+31,9%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+27,4%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+24,1%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+16,9%) şi la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+4,8%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2022 a crescut cu 19%, comparativ cu luna august 2021. 

Related posts