Programul Rabla – Premierul Ciucă spune că se va sprijini în continuare achiziţia de autovehicule electrice şi hibride

Da mai departe!

Premierul Nicolae Ciucă a dat asigurări joi, după o vizită la Uzinele Dacia de la Mioveni, că prin Programul „Rabla” se va sprijini în continuare achiziţia de autovehicule electrice şi hibride.

El a precizat că se ia în calcul atât o creştere a sumei totale alocate programului, cât şi o majorare a primelor de casare, în raport cu rata inflaţiei.

„În programul de guvernare am menţinut şi anul acesta Programul ‘Rabla’ şi vom continua (…). Chiar a fost o discuţie în acest sens şi trebuie să avem în vedere atât creşterea valorii financiare a programului, cât şi suma de compensare, având în vedere rata de inflaţie. Deci acesta este modul în care vom continua să sprijinim şi să-i încurajăm pe români să folosească astfel de modele. Iată şi preţul la combustibil ne determină să ne îndreptăm atenţia către o astfel de opţiune”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Totodată, şeful Guvernului a subliniat că România şi-a propus construirea a 30.000 de staţii de încărcare pentru autovehiculele electrice, iar peste jumătate din acestea vor fi realizate până la sfârşitul anului 2026 prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

„M-am bucurat să văd că şi în ţara noastră se produc astfel de modele şi urmează, de asemenea, să se realizeze acest echilibru între producţia de motoare termice cu introducerea în producţie a motoarelor hibride şi, în final, a celor electrice. Ştim foarte bine că România şi-a propus să dezvolte o reţea de 30.000 de staţii de încărcare electrică, dintre care peste jumătate (…), aproximativ 15.500 vor fi realizate prin PNRR până la sfârşitul anului 2026”, a mai spus prim-ministrul.

Related posts