Premierul Nicolae Ciucă a vizitat Dacia Mioveni. S-a întâlnit cu oficialii grupului Renault și a testat noul Jogger Hybrid 

Da mai departe!

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, în cadrul vizitei la Dacia Mioveni, în judeţul Argeş, că industria românească are consistenţă şi are viitor. El a menţionat că pe această platformă lucrează 15.000 de oameni, angajaţi direct şi se asigură de asemenea locuri de muncă pentru alte 150.000 de oameni. Ciucă a mai spus că uzina şi-a propus ca începând cu 2030 să aibă emisie de carbon zero, ceea ce este de asemenea foarte important.

”Mulţumesc tuturor celor care îşi desfăşoară activitatea în această uzină, o uzină cu tradiţie, cu istorie, o uzină care şi-a început activitatea în urmă cu 54 de ani, a făcut istorie şi iată că astăzi putem să declarăm cu optimism că are şi viitor, pentru că din proiectele pe care le-am discutat astăzi, rezultă foarte clar că la Uzinele Dacia Piteşti sunt proiecte noi, există o perspectivă în cee ace priveşte desfăşurarea activităţii pe următorii zece ani şi dincolo de acest termen. Le mulţumesc acestor oameni care îşi desfăşoară activitatea aici pentru că ne fac mândri de ceea ce fac, duc numele ţării noastre în alte 40 de ţări udne Dacia exportă automobile şi chiar avem de ce să le fim recunoscători”, a spus premierul la Mioveni.

Şeful Executivului a precizat că a dorit să vină la Piteşti, la Uzinele Dacia, pentru că este un mare consumator de energie.

”Ieri am aprobat în Guvern schema de 1,5 milarde pentru sprijinul marilor consumatori şi am vrut să am certitudinea că toate aceste elemente de coordonare sunt funcţionale şi se aplică în realitate şi reuşim să coordonăm eforturile pe care conducerea uzinei le face astfel încât să putem să ne adaptăm la această perioadă de criză energetică, iar banii europeni pe care îi avem la îndemână putem să îi folosim astfel încât să realizăm această tranziţie către energia verde pe de o parte, să realizăm noi surse de producere a energiei şi să ne asigurăm că aceste proiecte de viitor despre care am vorbit şi la care s-au angajat vor avea coerenţă şi se vor pune în practică aşa cum au fost asumate”, a spus premierul.

Ciucă a menţionat că ”industria românească are în momentul de faţă un cuvânt de spus atât în Europa cât şi în lume”.

”Industria românească are consistenţă şi are viitor. Aici, pe această platformă lucrează 15.000 de oameni, angajaţi direct şi există de asemenea o colaborare prin care se asigură de asemenea locuri de muncă pentru alte 150.000 de oameni. Este cât se poate de important ca acest semnal de încredere să ajungă atât către industria mare, către producătorii importanţi dar şi către IMM-uri, pentru că sunt coloana vertebrală, avem în desfăşorare programe pentru sprijinul IMM-urilor dar trebuie, de asemenea, să ne asigurăm că acordăm atenţia cuvenită şi producătorilor industriali de anvergură”, a afirmat el.

Premierul a arătat că a reuşit de asemenea să desprindă optimism în ceea ce înseamnă capacitatea de a se adapta la toate aceste cerinţe, aşa cum au fost asumate la nivelul UE, cerinţele de mediu, pentru că ”uzina şi-a propus ca începând cu 2030 să aibă emisie de carbon zero, ceea ce este de asemenea foarte important”.

”Am coborât mai devreme dintr-un automobile care la începutul anului viitor urmează să intre pe linia de producţie şi este un automobile hybrid, un automobil pe care cu siguranţă ni-l dorim să îl găsim cât mai curând în autoshow-uri. Este din punctul meu de vedere o responsabilitate a noastră, a Guvernului, să putem să avem această linie de dialog menţinută permanent şi să găsim soluţii, împreună, pentru a da garanţia că ştim să ne folosim resursele şi oportunităţile pe care ţara noastră le are şi de asemenea ne îngrijim ca oamenii să poată să beneficieze în continuare de siguranţa locurilor de muncă. Îmi doresc ca încă 54 de ani de aici înainte Uzinele Dacia Piteşti să poată să producă automobile nu doar pentru români ci şi pentru export”, a spus Nicolae Ciucă în final.

Related posts