Producătorul chinez de vehicule electrice Xpeng va lansa o marcă mai ieftină, pe fondul concurenţei intense

Da mai departe!

Producătorul chinez de vehicule electrice Xpeng a anunţat planuri de a lansa luna viitoare o marcă mai ieftină, intrând într-un segment extrem de competitiv pe fondul unei concurenţe intense de preţuri în industria de profil, transmite Reuters.

Modelele mărcii, care vor fi lansate în luna următoare, vor avea preţuri între 100.000 de yuani şi 150.000 de yuani (14.000-21.000 dolari), a declarat preşedintele şi CEO-ul Xpeng, He Xiaopeng, sâmbătă, la un eveniment din industrie la Beijing, a postat compania pe contul său oficial de pe platforma de socializare WeChat.

Aceste preţuri sunt mai mici decât intervalul de preţuri de 200.000-300.000 de yuani ale vehiculelor producătorilor de vehicule electrice premium.

Concurenţa pe piaţa de vehicule electrice din China s-a intensificat pe măsură ce companiile se întrec pentru a reduce preţurile, liderul pieţei fiind BYD, care conduce o rundă mai profundă de reduceri de preţuri.

Xpeng a declarat că va introduce succesiv modele sub noua marcă, pe care nu le-a numit, fiecare cu diferite niveluri de capacităţi de conducere inteligentă.

Noua marcă este dedicată creării ”primului automobil asistat de AI pentru tineri”, se arată în comunicat.

Vânzările de vehicule electrice alimentate cu baterii în China au scăzut în primele două luni ale anului, potrivit Asociaţiei Chinei pentru Autoturisme.

Related posts