Producătorul auto Mercedes-Benz este deschis vânzării dealerilor şi atelierelor de service din Germania

Da mai departe!

Producătorul german de automobile Mercedes-Benz este deschis vânzării dealerilor şi atelierelor de service pe care le deţine în Germania, a declarat vineri producătorul de automobile, transmite Reuters.

”După experienţe foarte pozitive pe diverse pieţe europene, examinăm acum şi cum putem face ca sucursalele de retail deţinute de grup să devină mai independente în Germania”, a spus producătorul de automobile într-un comunicat.

”O posibilă vânzare către grupuri de dealeri cu experienţă şi renume este în curs de evaluare şi nu poate fi exclusă”, a adăugat acesta.

Mercedes-Benz a spus că ”fiecare sucursală va fi examinată individual şi în funcţie de ramură”, a spus Mercedes-Benz în declaraţia sa, excluzând închiderea sucursalelor, deoarece aceasta nu a făcut obiectul revizuirii.

Analiza ar viza 20 de sucursale cu 80 de dealeri şi 8.000 de angajaţi, a relatat publicaţia Handelsblatt, estimând că fiecare sucursală valorează până la 40 de milioane de euro (43,5 milioane de dolari). Potenţialii cumpărători trebuie, printre altele, să aducă ”expertiza în comerţul cu amănuntul de automobile” şi să păstreze garanţiile de locuri de muncă în Germania, a spus producătorul auto.

”Scopul este de a asigura sustenabilitatea pe termen lung a locurilor de muncă regionale, precum şi existenţa şi competitivitatea filialelor”.

Mercedes-Benz a vândut în anii precedenţi diverse showroom-uri în Marea Britanie, Italia, Spania, Belgia şi Republica Cehă.

Related posts