Porsche va investi 500 milioane euro la uzina care va produce modelele electrice din gama de bază

Da mai departe!

Germanii de la Porsche vor investi circa 500 de milioane de euro la uzina din Zuffenhausen pentru a o pregăti pentru asamblarea viitoarelor sale modele electrice din gama „entry”.

Uzina Porsche de lângă Stuttgart va deveni baza de producție pentru familia de modele electrice 718. În acest context, pentru a pregăti uzina din Zuffenhausen să asambleze modele electrice începând de anul viitor, Porsche va investi circa 500 de milioane de euro.

Decizia în privința uzinei care va produce familia de vehicule electrice derivată din modelele „entry” 718 vine după ce subsidiara grupului Volkswagen a investit alte aproximativ 700 de milioane de euro în perioada 2018 – 2019 la fabrica sa principală pentru a produce modelul Taycan.

Porsche și-a propus ca mașinile complet electrice să reprezinte cel puțin o treime din vânzările sale globale până în 2025 și două treimi până în 2030.

Conform publicației germane Automobilwoche, șefii Porsche sunt deranjați de întârzierea cu care pot pune în practică industrializarea succesoarelor electrice ale familiei 718. Această întârziere de circa 1 an a fost generată de complexitatea tehnologică a proiectului, dar mai ales de coordonarea greoaie cu alte mărci ale grupului Volkswagen.

Viitoarele variante 718 complet electrice au la bază conceptul Mission R pe care Porsche l-a prezentat la ediția din 2021 a IAA desfășurată la Munchen.

Noile vehicule electrice Porsche, care se așteaptă să aibă o autonomie WLTP de circa 400 km, sunt dezvoltate pe platforma PPE (Premium Platform Electric) pe care marca a dezvoltat-o împreună cu Audi.

PPE va sta și la baza versiunii electrice a SUV-ului Macan, a cărui producția a fost alocată uzinei Porsche din Leipzig.

Related posts