Porsche Macan – re-refresh

Da mai departe!

Porsche Macan a primit de curând un nou facelift și în această formă a venit la testele AutoReport.ro. Am testat în jurul Bucureștiului acest SUV sportiv pentru a vedea dacă reușit să devină și mai bun și mai performant.


Porsche a rafinat și mai mult imaginea SUV-ului său compact cu o serie de modificări specifice. Partea frontală reproiectată, cu o încrustare în culoarea exterioară, subliniază lățimea Macan, făcându-l și mai impunător. Pe noul GTS, centrul secțiunii frontale, precum și alte elemente sunt finisate în negru. Partea din spate este acum rotunjită spre drum de un difuzor cu un design tehnic special. Aici și în partea din față apare acum o nouă structură 3D, care este, de asemenea, disponibilă opțional pentru lamelele laterale ale mașinii. Farurile cu LED-uri cu sistemul Porsche Dynamic Light System (PDLS) și oglinzile exterioare Sport Design sunt acum standard pe toate modelele.
Modelul testat de noi este entry-level pentru gama Macan. Motorul turbo, de doi litri, de pe noul Macan, dezvoltă o putere de 265 CP la o turație cuprinsă între 5.000-6.800 rpm și vine în dotarea standard cu transmisia Porsche cu dublu ambreiaj (PDK) cu șapte trepte și la sistemul de tracțiune integrală Porsche Traction Management (PTM). Porsche trece în contul upgradeului adus SUV-ului în 2021 său mai mult confort și o dinamică superioară oricărui concurent din segment.
În interior este suficient spațiu aici pentru 5 persoane, iar ergonomia unui cockpit creat în jurul șoferului este perfectă. Porsche Macan facelift oferă un interior substanțial îmbunătățit, cu o consolă centrală modernă și elegantă. Noul său concept de operare, care folosește suprafețe tactile în loc de butoane, aduce o structură clară în cabină. O nouă manetă a selectorului, mai scurtă, se află în centrul modulului de control clar organizat. Ceasul analogic din partea de sus a tabloului de bord este acum echipament standard. O serie de tapițerii din piele și pachete de cusături contrastante în Gentian Blue, Papaya sau Crayon sunt disponibile opțional pentru a adăuga noi culori la interior. Macan continuă să ofere standard multe funcții și servicii online. Acestea pot fi controlate prin intermediul afișajului tactil Full HD de 10,9 inci al Porsche Communication Management sau prin intermediul comenzilor vocale. Macan adoptă noile volane multifuncționale și GT Sport de pe 911.
Lista opţiunilor Porsche include cunoscuta asistenţă pentru lumini de drum care face parte din sistemul Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS Plus), care ajustează continuu nivelul farurilor, în funcţie de traficul în acelaşi sens de mers sau din sensul opus. Macan facelift are un asistent pentru blocajele de trafic, inclusiv controlul adaptiv al vitezei de croazieră. Pe lângă faptul că poate accelera și frâna semi-automat până la 60 km / h, sistemul ajută șoferul în cazurile de blocaje de trafic și de trafic lent. La acesta se adaugă cele mai avansate sisteme de siguranță activă.

Porsche Macan Facelift 2021 2.0 PDK
0-100 km/h: 6,2 secunde
Viteza maximă: 232 km/h
L/l/î: 4.726/2.097/1.621
Masă proprie: 1.845 kg
Cilindree (cmc): 1.984
Putere (CP): 265 la 5.000 rpm
Cuplu maxim (Nm): 400 la 1.800 rpm
Consum mediu: 7 l/100 km (mixt)
Cutie de viteze: PDK, 7 trepte

Related posts