Porsche Cayenne Coupe – cel mai sport SUV

Da mai departe!

Porsche Cayenne a fost o revoluție pentru producătorul german de mașini sport. Acum gama SUV se extinde cu un model, Cayenne Coupe. Modelul a venit chiar în săptămâna lansării la testele AutoReport.ro

Cei de la Porsche s-au gândit să transforme Cayenne într-un adevărat SUV sport. Cayenne Coupe pare la prima vedere un Macan mai mare, dar este mai mult decât atât: pe lângă avantajele noii generații Cayenne, modelul vine cu o lungime mai mare, este mai apropiat de sol și are un caracter sportiv mult mai pronunțat.
Cayenne este o evoluție a precedentei generații cel puțin la nivelul blocurilor optice față, cu o rază matrix care se poate regla în funcție de traficul de pe contrasens. Grila față a fost și ea modificată și este mai agresivă. Acum și liniile noului Cayenne Coupe, atât în partea față cât și în partea spate amintesc de legendarul 911.
Segmentul SUV-urilor Coupe a devenit unul destul de aglomerat, dar Cayenne Coupe vine cu foarte multe atuuri și cu cea mai bună ținută de drum din segment. Modelul vine cu amortizoarele adaptive PASM, iar suspensia pneumatică este foarte confortabilă și a fost reconfigurată pentru mai mult confort.
Modelul de test este denumit Cayenne Coupe… simplu! Sub capotă are un motor V6 pe benzină 2,9 litri V6 care produce 340 CP și 450Nm. Acesta oferă performanțe mai bune cu un 0-100 km/oră atins în doar 6 secunde cu pachetul Sport Chrono. Dinamica modelului este cea mai bună din gamă, iar Porsche Cayenne Coupe te face să crezi că ești tot timpul în control. Sincer, puține SUV-uri pot sta în curbe așa cum stă acest model. Întreg complexul sistemelor şasiului este numit acum Porsche 4D Chassis Control și de ele depinde acest comportament dinamic foarte bun.
În interior, designul a preluat foarte multe de la Panamera. Cabina este dominată de consola din centru de dimensiuni mari, dar mânerele distinctive ale SUV-ului german de lux au rămas. Regăsim mai puține butoane, deoarece inginerii au mutat multe dintre funcții pe ecranul tactil de 12,3 inch. Per total, avem un interior cu un upgrade important și la partea de materiale și finisaje. Porsche Cayenne Coupe oferă și în interior confort de lux. În noul Cayenne pot călători în cele mai bune condiții până la 5 persoane. Au apărut și mai multe spații de depozitare în interior, ceea ce ne bucură. Accesul la portbagaj este unul mai facil decât la Cayenne clasic.
La nivel de programe de siguranță activă, Cayenne Coupe se laudă cu introducerea în premieră a unei funcții de identificare a pietonilor și bicicliștilor. Se adaugă la acesta Lane Assist și recunoașterea semnelor de circulație chiar și în funcție de condițiile meteo. Dacă afară plouă și este activat senzorul de ploaie, radarul va citi indicatorul cu limita de viteză pe timp de ploaie. Pe timp de noapte, vizibilitatea este îmbunătățită de un sistem Night Vision, care activează pe o distanță de 300 de metri. Mai există și sistemul InnoDrive, introdus în premieră pe Cayenne, care funcționează alături de pilotul automat adaptiv și de navigație.

Porsche Cayenne Coupe
Viteza maximă: 243 km/h
Acceleratie 0-100 km/h s: 6 (cu pachet Sport Chrono)
L/l/î: 4.931/1.983/1.676
Masă proprie: 2.020 kg
Cilindree (cmc): 2.995
Putere (CP): 340 la 5.400 rpm
Cuplu maxim (Nm): 450 la 1.340 rpm
Consum mediu: 8 l/100 km
Cutie viteze: automată, 8 trepte

Related posts