Piaţa maşinilor noi a atins cel mai bun nivel din ultimii zece ani

Da mai departe!

Piaţa maşinilor second-hand din import a scăzut cu 8% în primele nouă luni ale anului, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce piaţa maşinilor noi a atins cel mai bun nivel din ultimii zece ani conform datelor oferite de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Astfel, piaţa maşinilor noi a atins cel mai bun nivel din ultimii zece ani, în creştere cu 35% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Piaţa maşinilor noi a ajuns la peste 106.000 de vehicule în primele trei trimestre din 2018. În iulie au fost înscrise în circulaţie peste 15.000 de maşini, în august, aproape dublu, iar în septembrie de zece ori mai puţine decât în august, ca urmare a introducerii de la 1 septembrie a noilor norme de consum WLTP, care au accelerat volumul înmatriculărilor în luna precedentă.
Finalul anului 2018 vine cu surprize pentru piaţa maşinilor noi, având posibilitatea să crească cu 120-125.000 de unităţi. Cele mai apreciate mărci sunt în continuare Dacia, Ford, Skoda și VW.

Related posts