Opel Combo Life – mașina care ține cu familia

Da mai departe!

Opel Combo Life s-a aliniat și el la politica Stellantis, fiind acum bazat pe o platormă de la PSA. În aceast formă, mașina a fost testată de AutoReport.ro pe traseul București-Constanța și retur.


La nivel de design, asocierea Opel la grupul PSA se vede. Liniile părții față sunt mai fine, iar blocurile optice mai frumos desenate. Designul de cutie al utilitarelor pare uitat la acest model. Unde mai pui că echiparea Innovation este una care te duce cu gândul la un autoturism modern.
Adică o unitate multimedia modernă, climatizare automată și mai multe dotări așteptate de la o mașină de familie modernă și chiar și de la o utilitară. Sistemul avansat Multimedia Navi Pro1 este perfect compatibil cu Apple Carplay și Android Auto de la Google, oferind acces la funcțiile smarpthone-ului pe un ecran tactil de 8 inch.
În interior au loc 5 persoane adulte cu toate bagajele la care se pot gândi. Interiorul este unul ergonomic și ingenios în ceea ce privește spațiile de depozitare. Ai spații de pahare, cutii, mape, dosare, etc. Deosebit de versatilă o face a doua portieră glisantă, precum și o banchetă cu locuri individuale, fracționabilă 40:20:40.
Sub capotă avem motorul diesel de 1,5 litri dezvoltă un cuplu remarcabil de 300 Nm. Cutia bine etajată se descurcă foarte bine cu aceste resurse, dar sistemul start-stop repornește motorul într-un mod perceptibil. Cu Opel Combo nu vei fi cel mai rapid de la semafor, dar acest ansamblu te va răsplăti bine: vei avea un consum mic de carburant, testat de noi pe traseul Bucureşti – Constanța și retur. Felul în care se conduce este mai rafinat decât al altor utilitare, la fel și stabilitatea. Cu toate acestea, senzațiile sportive nu intră în echiparea acestui model.
La capitolul siguranță, acest model stă foarte bine cu: asistentul pentru recunoaşterea indicatoarelor de limitare a vitezei, funcția de avertizare în caz de somnolență, frânarea automată de urgență cu detectarea pietonilor, asistentul pentru menținerea benzii de circulație, tempomat automat şi asistenţă la parcare.
În același timp, șase airbaguri, pentru șofer, pasagerul din față, lateral și tip cortină oferă în permanență un nivel înalt de siguranță pentru toți ocupanții autovehiculului.

Opel Combo Life 1.5d
0-100 km/h: 10,6 secunde
Viteza maximă: 185 km/h
Cilindree (cmc): 1.499
Putere (CP): 130 la 3.750 rpm
Cuplu maxim: 300 Nm la 1.750 rpm
L/l/î: 4.403 / 1.848 / 1.841
Masă proprie: N/A
Volum portbagaj (l): 597
Consum mediu: 5 l/100 km (mixt)
Cutie de viteze: manuală, 6 trepte

Related posts