Oficialii Daimler se aşteaptă la profituri solide după lansarea noului sedan exclusiv electric Mercedes EQS

Da mai departe!

Noul sedan exclusiv electric Mercedes EQS va genera profituri ”rezonabile” chiar de la lansare, deoarece vehiculul beneficiază de tehnologie de vârf, a afirmat directorul general al grupului german Daimler AG, Ola Kallenius, transmite Bloomberg.

Mercedes EQS, al cărui debut va avea loc săptămâna aceasta, va produce profituri atractive, deşi încă sub nivelul celor generate de modelul S-Class, echipat cu motor cu ardere internă, din cauza costurilor mai ridicate ale componentelor pentru vehiculele electrice, a declarat Kallenius, într-un interviu acordat publicaţiei Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

„Logica rămâne aceeaşi: segmentul de top promite cea mai bună marjă de profit”, a spus şeful Daimler.

EQS va fi primul model Mercedes produs pe o platformă dedicată exclusiv vehiculelor electrice, o piatră de hotar pentru grupul german, criticat pentru că a trecut prea lent la fabricarea maşinilor electrice. Va avea o autonomie de 770 de kilometri, depăşind alte modele electrice, susţine Kallenius.

El a adăugat că ţinta companiei, de a produce până în 2030 vehicule neutre din punctul de vedere al emisiilor de carbon, să fie realizată mai repede decât s-a estimat.

„Acest obiectiv s-ar putea realiza mai devreme, ţinând cont de ritmul dinamic înregistrat în prezent”, a declarat şeful Daimler.

Anul trecut, grupul Daimler anunţa că toate cele peste 30 de fabrici ale sale de la nivel global vor ajunge neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon până în anul 2022.

Ţinta precedentă acoperea doar unităţile din Europa unde se produc maşini, vehicule comerciale, camioane şi baterii.

Related posts