Groupe Renault, Atos, Dassault Systèmes, STMicroelectronics și Thales își unesc forțele pentru a crea „Software République”

Da mai departe!

  • Cinci lideri, fiecare în domeniul său de activitate, au pus bazele acestui nou ecosistem deschis dedicat inovației. Acest ecosistem va fi deschis să primească noi membri și să dezvolte colaborări. Această inițiativă vine cu două prime propuneri deja prezentate.

Luca de Meo, Elie Girard, Bernard Charlès, Jean-Marc Chery și Patrice Caine, directorii executivi ai Grupului Renault, Atos, Dassault Systèmes, STMicroelectronics și Thales și-au anunțat astăzi intenția de a-și uni forțele pentru a crea Software République, un nou ecosistem care va inova mobilitatea inteligentă. Prin punerea în comun a expertizei lor complementare, partenerii intenționează să dezvolte și să comercializeze sisteme și software menite să ofere o mobilitate îmbogățită și durabilă pentru orașe, regiuni, companii și cetățeni.

Inteligența artificială, securitatea cibernetică, conectivitatea, electronica încorporată și tehnologia virtuală vor contribui la excelența acestor noi produse și servicii. Acest ecosistem deschis dedicat inovației, fondat de cinci lideri în domeniul auto și tehnologic, va fi dispus să primească noi membri și să dezvolte colaborări ulterioare.

O chestiune de suveranitate

Mobilitatea se schimbă și oferă noi oportunități. Potrivit Boston Consulting Group, piața globală a mobilității va crește cu 60% până în 2035, ajungând la 11 trilioane de euro. Această creștere se datorează în principal apariției progreselor tehnologice – vehiculele electrice, componentele noi, noile servicii post-vânzare și alte servicii cu valoare adăugată – a căror pondere pe piața globală a mobilității va evolua de la 5% la 45%. Principalii actori industriali de pe alte continente, cu sprijinul statelor lor, se poziționează deja pentru a dezvolta o mare parte din aceste numeroase tehnologii noi datorită strategiilor de integrare consolidate. Astăzi, membrii fondatori ai Software République afirmă necesitatea ca Franța și Europa sa construiască în mod colectiv un ecosistem durabil care are ca scop asigurarea suveranității lor în acest domeniu.

Trei domenii principale de cooperare

Pentru dezvoltarea și comercializarea în comun a sistemelor inteligente de mobilitate, care să permită implementarea unei oferte de mobilitate adaptate și agile, au fost identificate trei domenii principale de cooperare:

  • Sisteme inteligente pentru a facilita conectivitatea sigură între vehicul și mediul său digital și fizic.
  • Simulare și sisteme de gestionare a datelor pentru a optimiza fluxurile pentru teritorii și companii.
  • Ecosistem energetic pentru a simplifica experiența de încărcare.

Related posts