Nissan reduce și el prețurile SUV-ului electric Ariya

Da mai departe!

Al doilea model electric al Nissan, SUV-ul Ariya, a primit o reducere de preț pe cele mai importante piețe ale sale, în SUA și Europa, pentru a ține pasul cu ceilalți concurenți, în lanțul reducerilor pornite de Tesla.

Nissan a redus prețul lui Ariya cu până la 6.000 de dolari în SUA, cu motivația stimulării cererii. Constructorul japonez este ultimul dintr-un șir lung de producători care au urmat exemplul Tesla și au redus prețurile mașinilor electrice, pe fondul unei scăderi vizbile a cererii pentru automobilele cu baterii. Reducerea Nissan din SUA ajunge practic până la 10% din prețul de listă.

Cel mai ieftin Nissan Ariya poate fi cumpărat acum cu 41.000 de dolari, față de aproape 45.000 de dolari cât costa anterior. Variantele mai scumpe beneficiază de reduceri și mai mari, care ajung până la 6.000 de dolari pe Platinum+, care acum costă 55.580 dolari.

Și în Europa se înregistrează reduceri similare de preț, dar numai pe anumite piețe, unde nu există programe de subvenție. În Germania, Ariya are un preț care începe de la 40.700 euro, pentru versiunea care are bateria de 63 kWh, și de 50.200 euro, pentru cea cu baterie de 87 kWh. Prețul de listă anterior reducerii era de 43.500 de euro, pentru versiunea entry-level.

În România, așa cum se întâmplă și în alte țări, este afișat prețul de listă, fără reduceri, respectiv 46.000 de euro. Cu noul program Rabla, Ariya va putea fi cumpărat cu 41.000 de euro.

Nissan Ariya este un SUV care a primit aprecieri unanime datorită performanțelor și echipamentelor sale, inclusiv autonomia superioară a bateriilor sale fiind una dintre calitățile acestui model, care însă a fost puternic afectat de întârzierea substanțială a programului de lansare anunțat inițial. Leaf este al doilea automobil electric al Nissan, după Leaf, care a fost, cu prima generație, unul dintre pionierii piețe de mașini electrice 100%.

Related posts