Nissan cumpără producătorul de baterii Vehicle Energy Japan Inc

Da mai departe!

Nissan a încheiat un acord de achiziție cu Vehicle Energy Japan Inc., companie implicată în producția de baterii litiu-ion. Compania va deveni subsidiară a Nissan, în urma tranzacției.

Toate acțiunile deținute de INCJ Ltd în cadrul Vehicle Energy Japan vor fi cumpărate de Nissan, în urma acordului încheiat de cele două companii, în același timp constructorul de automobile optând pentru achiziția celorlalte acțiuni ordinare emise de VEJ. Nissan va deveni astfel acționar majoritar și va consolida compania în propriul bilanț, chiar dacă mai există și alți acționari, Maxel și Hitachi, care rămân implicați în afacere. Vehicle Energy Japan este o companie specializată în dezvoltarea și producția de celule și de pachete de baterii, precum și de sisteme de management al bateriilor. Bateriile pe care le produce și sistemele de management sunt destinate vehiculelor hibride.

Nissan spune că VEJ va juca un rol „crucial” în strategia de electrificare a companiei, care include și vehicule hibride. Investiția în Vehicle Energy Japan va asigura Nissan necesarul de baterii pentru producția actuală și va contribui la dezvoltarea unei noi generații de baterii, cu parametri mai buni în materie de performanță și cost.

Nissan a lansat mai multe modele echipate cu un sistem de propulsie hibrid care se deosebește de sistemele altor producători prin rolurile pe care le au cele două motoare, electric și cu combustie. Conceput ca un sistem electric cu range-extender, grupul motopropulsor de la Nissan aduce îmbunătățiri considerabile, atât prin prisma faptului că motorul termic nu acționează deloc roțile motrice, cât și prin faptul că permite utilizarea opțională a unui motor electric secundar, care transformă mașina într-una 4×4. Sistemul generează o eficiență superioară hibridelor tradționale și asigură costuri reduse de producție, prin utilizarea de baterii cu capacitate mai mică, cu prețuri implicit mai mici.

Related posts