Nio a suspendat producţia din cauza impactului carantinei pentru Covid-19 asupra furnizorilor săi

Da mai departe!

Producătorul chinez de vehicule electrice Nio a suspendat producţia, după ce măsurile autorităţilor de a limita recenta creştere a cazurilor de Covid-19 în China au întrerupt operaţiunile furnizorilor săi, transmite Reuters.

”Din martie, din motive legate de epidemie, partenerii furnizori ai companiei din mai multe locuri, inclusiv Jilin, Shanghai şi Jiangsu, au suspendat producţia unul după altul şi încă nu şi-au revenit. Din cauza impactului acestui fapt, Nio a fost nevoită să oprească producţia de maşini”, a spus compania sâmbătă, în aplicaţia sa mobilă.

Compania va amâna livrările de vehicule electrice către clienţi şi va lucra împreună cu furnizorii pentru a depune eforturi pentru reluarea operaţiunilor, respectând în acelaşi timp restricţiile guvernamentale privind Covid, a adăugat acesta.

China a luat măsuri stricte de izolare pentru a limita răspândirea variantei extrem de contagioase Omicron în mai multe locuri, inclusiv provincia Jilin şi Shanghai, unde se află fabricile producătorilor majori de piese auto şi şi ai unor producători auto.

Tesla a suspendat, de asemenea, producţia la fabrica sa din Shanghai începând cu 28 martie, după ce oraşul a început o carantină în două etape, care a fost ulterior extinsă în tot oraşul.

Fabrica joint-venture a Volkswagen cu FAW Group din Changchun, capitala provinciei Jilin, este închisă de la jumătatea lunii martie, în timp ce fabrica sa din Shanghai cu SAIC Motor este închisă de la 1 aprilie.

Related posts