Nasser Al-Attiyah și Giniel de Villiers și-au unit forțele pentru Dakar 2017

Da mai departe!

Când pregătești un asalt asupra celui mai dur raliu de pe planeta, trebuie să fii sigur că ai în spate cea mai bună echipă. De aceea a fost firesc ca cei doi foști câștigători ai Dakar-ului, Nasser Al-Attiyah și Giniel de Villiers să își unească forțele și să concureze pentru Toyota Gazoo Racing Africa de Sud la următoarea ediție a odiseei.

Nasser are deja două titluri în Dakar, câștigând în 2011 și 2015. Acum pilotul qatarez își dorește să scrie istorie, câștigând pentru a treia oară și cu o a treia mașină, în Dakar 2017 se pregătește să concureze cu Toyota Hilux Evo.

După locul doi obținut la Dakar-ul din acest an, lui Nasser și copilotului său francez Mathieu Baumel le-a luat puțin timp să revină în frunte. Duo-ul a câștigat cu noua lor Toyota raliuri în Abu Dhabi, Qatar, Italia, Spania, Polonia și Maroc, apărându-și cu succes titlul în acest sezon al Cupei Mondiale de Rally-Raid.
Giniel vine în Dakar într-o formă excelentă și are ambiția să obțină încă un titlu în faimosul raliu. De când sud-africanul și copilotul său german Dirk von Zitzewitz au câștigat Dakar 2009 – prima ediție a raliului desfășurată în America de Sud – duo-ul a înregistrat cinci finișuri pe podium. Aceste clasări au făcut ca recordul în Dakar al lui Giniel și Dirk să însemne un total de 10 finișuri în top 5.

La următorul Dakar, Giniel și Dirk vor concura pentru a șasea oară cu Hilux în America de Sud, iar implicarea lor în dezvoltarea mașinii este inestimabilă pentru echipă. Atât pilotul, cât și copilotul au fost alături de mecanici și ingineri la fiecare pas făcut pentru ca Toyota să devină un vehicul capabil să ruleze pe cele mai neprietenoase terenuri și în cele mai bune curse off-road de pe planetă.

Calitatea comenzilor și a ceea ce este sub capota Toyota Hilux Evo, pentru Dakar 2017, sunt dovedite. Abia așteptăm să îi vedem pe Nasser și Giniel luptând cot la cot cu cei mai buni din industrie pe traseul de aproximativ 10.000 de km, care va merge în ianuarie din Asuncion (Paraguai) până în Buneos Aires (Argentina).

Nasser Al-Attiyah: „Sunt foarte fericit că fac parte din această echipă. Să pilotez cu Giniel este un sentiment grozav pentru că îl cunosc de atât de mult timp. Voi da totul pentru echipă pentru că încercăm să câștigăm Dakar Rally în 2017. Acesta a fost primul an cu Hilux și a fost fantastic să câștigăm Cupa Mondială și o mulțime de alte curse importante în primul nostru sezon. Această echipă a avut deja rezultate grozave în Dakar, dar le lipsește victoria. Își doresc să câștige așa că a fost o decizie ușoară să vin și să mă alătur echipei.”

Giniel de Villiers: „Hilux în acest an este categoric cel mai bun Hilux pe care l-am pilotat. Am făcut îmbunătățiri peste tot: motor, suspensii, întregul lot. Sunt nerăbdător să concurez și să îl am pe Nasser coechipier ne va fi de ajutor. Vom merge acolo și vom da ce este mai bun, să vedem dacă vom putea ajunge în frunte.”

Related posts