Mitsubishi va prezenta e-EVOLUTION CONCEPT

Da mai departe!

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) va expune în premieră mondială noul MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT la cea de-a 45-a ediţie a Salonului Auto de la Tokyo. Conceptul complet electric indică direcţia pe care Mitsubishi Motors doreste sa o abordeze în viitorul apropriat.

MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT este un SUV crossover de ultimă generaţie şi de înaltă performanţă complet electric care oferă o privire asupra viitorului MMC. Pentru o experienţă îmbunătăţită la volan, e-EVOLUTION CONCEPT combină tehnologia Mitsubishi Motors cu versatilitatea SUV-urilor de a ajunge oriunde.
e-EVOLUTION CONCEPT extinde know-how-ul în domeniul SUV al MMC asupra ariei EV şi expertizei în tractiunea integrala (S-AWC), urcându-le la un nou nivel cu ajutorul Inteligenţei Artificiale (AI). Aceste elemente sunt combinate perfect pentru a oferi performanţe sigure şi agreabile ce oglindesc intenţia şoferului indiferent de condiţiile meteo şi pe toate tipurile de teren.
e-EVOLUTION CONCEPT este construit pentru a stimula curiozitatea intelectuală a şoferului şi a pasagerilor, respectând reputaţia legată de modelul Lancer Evolution.
e-EVOLUTION CONCEPT foloseşte motoare electrice cu cuplu ridicat şi înaltă performanţă alimentate de un sistem de baterii de înaltă capacitate, pentru a asigura un răspuns lin şi puternic ce diferenţiază vehiculele electrice de cele acţionate de un motor cu combustie internă. Sistemul Triple Motor 4WD se foloseşte de un singur motor pentru a acţiona roţile frontale şi un nou sistem Dual Motor AYC*1 care cuplează două motoare posterioare printr-o unitate de vectorizare a cuplului controlat electronic cu Active Yaw Control (AYC). Indiferent dacă sunteţi în oraş, pe autostradă sau pe drumuri întortocheate, sistemul întotdeauna asigură o manevrare agila şi promptă ce oglindeşte fidel intenţia şoferului.
*1 Active Yaw Control – Controlul Activ al Derivei
Calculatorul modelului e-EVOLUTION CONCEPT reprezintă un sistem cu inteligenţă artificială (AI) care imbunătăţeste si completează abilităţile soferului. O serie de senzori permite sistemului AI să detecteze instantaneu schimbările de pe şosea şi ale condiţiilor de trafic. Coordonând instantaneu intenţia şoferului cu performanţele vehiculului, sistemul sprijină şoferul cu privire la toate abilităţile. Făcând controlul vehiculului mai uşor şi mai sigur, experienţa pe şosea este adusă la un nou nivel.
O funcţie specială de instruire permite sistemului AI sa informeze soferul şi să accentueze neobservabil competenţele la volan. După formarea unei imagini a nivelului de pricepere al şoferului, sistemul construieşte un program de instruire care furnizează sfaturi prin dialog vocal şi un afişaj vizual pe bord. Drept rezultat soferii se vor bucura de un vehicul ce reacţionează asa cum işi doresc cat si de o experienţă a condusului la un nivel ridicat.

MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT va fi unul din cele 12 modele Mitsubishi expuse în cadrul standului Mitsubishi Motors. Acesta va fi însoţit de noul SUV Coupe Eclipse Cross (modelul de pe piaţa din Japonia),

expus în Japonia pentru prima dată şi programat să fie lansat în aceasta ţară în prima parte a anului următor.

Asistent personal „AI”
Asistentul personal AI de la bordul Conceptului e-EVOLUTION construieşte o imagine complexă cu privire la ocupanţii vehiculului şi furnizează o experienţă automobilistică personalizată oferind tipul corect de informaţii pentru a face condusul sigur şi mai puţin stresant şi prin suportul oferit comunicarii dintre sofer si alt interlocutor (familie, prieteni, etc).
Acestea sunt principalele caracteristici ale asistentului personal AI:  
  
1) Sistemul de dialog
Asistentul personal AI foloseşte cele mai noi informaţii legate de tehnologia AI, inclusiv recunoaşterea vocii şi procesarea limbii naturale pentru a înţelege corect ce spun ocupanţii şi a conversa cu aceştia într-un limbaj care sună natural, chiar şi în mijlocul zgomotelor din trafic.
Tehnologia Voiceprint şi recunoaşterea persoanei permite sistemului să identifice fiecare pasager, să afle informaţii despre el din vorbire şi comportament şi să furnizeze servicii care se potrivesc cel mai bine gusturilor şi nevoilor.
Sistemul permite şoferului să controleze prin voce funcţii precum controlul climatului, ştergătoarele, farurile şi altele. De asemenea furnizează informaţii despre statusul vehiculului, inclusiv orice alerte privind defecţiuni, dacă acestea apar.
Funcţia de recunoaştere a vorbirii a asistentului personal AI foloseşte un sistem hibrid ce combină opţiunea cloud cu opţiunea „on bord” sau procesarea locală. Sistemul local furnizează acurateţe ridicată la recunoaşterea vorbirii, chiar dacă nu există conexiune la reţea sau când performanţa reţelei este scăzută.
Unele funcţii descrise vor fi demonstrate*2 la Salonul Auto de la Tokyo din acest an.
*2 Dezvoltat în colaborare de CAPIO Inc. şi ichibel co, ltd.

2) Conectivitate cu diferite dispozitive şi conţinuturi
Asistentul personal AI se poate conecta cu o varietate de dispozitive şi conţinuturi. Poate de exemplu, să se conecteze cu o dronă pentru a verifica condiţiile de trafic din faţă sau poate oferi ocupanţilor o vedere de sus a peisajului natural pe care îl străbat.

3) Demonstraţie Smart Speaker

În acest an, pentru prima dată Mitsubishi Motors va face demonstraţii în Japonia folosind Amazon Echo cu Alexa şi Google Assistant pe difuzoare wireless Google Home VPA-enabled (cunoscute şi ca difuzoare inteligente) pentru a arăta potenţialul legăturii între casă şi maşină. Unul din serviciile conectate dezvoltate de companie.
Amazon Echo cu Alexa foloseşte comenzi vocale pentru a reda muzică, pentru a accesa programări, a face cumpărături online şi a controla dispozitive electrice inteligente. Google Home are Google Assistant integrat şi foloseşte comenzi vocale pentru a reda muzică, pentru a accesa programări, a face cumpărături online şi a controla dispozitive electrice inteligente. Folosirea difuzoarelor inteligente este în creştere, în special în SUA. Demonstraţia va arăta cum se pot folosi asistenţi pe difuzoare inteligente pentru conectarea cu maşina şi controlarea farurilor, reglarea temperaturii interioare şi blocarea sau deblocarea uşilor. Vizitatorii salonului vor putea să încerce singuri aceste difuzoare.

Related posts