Mitsubishi s-a râzgândit, nu se va mai retrage, ci va lansa un nou ASX în Europa în primăvara anului 2023

Da mai departe!

Japonezii de la Mitsubishi vor aduce în Europa un al treilea model cu tehnologie PHEV. O nouă generație ASX va fi lansată în 2023. Anunțul este neașteptat, deoarece Alianța Renault-Nissan deja făcuse planurile pentru retragerea mărcii Mitsubishi din Europa.

Mitsubishi Motors Europa a anunțat astăzi că următoarea generație ASX va fi disponibilă începând cu primăvara anului 2023. Informația vine în contextul prezentării de către oficialii Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi a planului de dezvoltare până în 2023.

„Mitsubishi Motors are o moștenire bogată în segmentul SUV și a fost primul producător care a oferit un SUV Plug-in hibrid, odata cu lansarea modelului Outlander PHEV, urmat apoi de modelul Eclipse Cross PHEV. Segmentul SUV continuă să crească în popularitate în Europa și, odată ce tehnologia Plug-in Hibrid devine dominantă, suntem pregătiți să continuăm această moștenire cu următoarea generație ASX. Așteptăm cu nerăbdare să oferim clienților nostri actuali și viitori o nouă alternativă extrem de competitivă la gama noastră actuală”, a declarat Frank Krol, președinte și CEO al Mitsubishi Motors Europe.

Noua generație ASX va înlocui modelul actual, care a fost unul dintre primele SUV-uri lansate în segmentul SUV-urilor comapcte și a devenit unul dintre cele mai de succes modele Mitsubishi din ultimii ani, vânzările cumulând aproape 380.000 de unități de la lansarea sa în anul 2010.

Concurând în competitivul segment al SUV-urilor compacte, noua generație ASX va oferi un pachet complet de echipamente, inclusiv cea mai recentă tehnologie și o gamă completă de grupuri motopropulsoare, inclusiv Plug-in Hibrid (PHEV) și Hibrid (HEV).

Mitsubishi Motors a fost primul producător care a lansat un SUV Plug-in Hibrid și a vândut peste 200.000 mașini echipate cu această tehnologie în Europa începând din anul 2013. Pionierul acestora a fost Outlander PHEV, iar mai nou Mitsubshi a adus pe piață și modelul Eclipse Cross PHEV care a fost lansat în 2021.

Noul ASX se va baza pe platforma comuna „CMF-B” dezvoltată de Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi și va fi fabricat la uzina Renault din Valladolid, Spania.

Related posts