Mitsubishi, obligat să plătească 1 miliard de dolari în urma unui accident rutier

Da mai departe!

Constructorul auto japonez Mitsubishi Motors, aliat al Renault și Nissan, a anunțat că a fost obligat să plătească daune de un miliard de dolari în Statele Unite, în urma unui accident rutier în care a fost implicat unul dintre vehiculele sale.

Mitsubishi Motors a precizat imediat, într-un comunicat de presă, că nu acceptă această hotărâre în ceea ce privește filiala sa nord-americană MMNA, care intenționează să facă apel, potrivit Le Figaro.

Deși nu este neobișnuit să vedem daune de peste un milion de dolari în cazurile de accidente rutiere din Statele Unite, suma acordată în acest caz este deosebit de mare, dar nu este un record. În 2022, constructorul auto american Ford a fost condamnat la plata unor despăgubiri de 1,7 miliarde de dolari pentru un defect de fabricație al unuia dintre modelele sale care a dus la moartea unui cuplu în Georgia (sudul Statelor Unite) într-un accident rutier în 2014.

Acțiunile au scăzut cu 4,4% la bursă

Acest proces, care a început în 2018, se referea la un accident rutier care avusese loc în anul precedent în Pennsylvania (nord-estul Statelor Unite). Francis Amagasu, care conducea un Mitsubishi 3000 GT, a pierdut controlul mașinii sale sport în timp ce încerca să depășească un vehicul aflat în fața sa. Accidentul l-a lăsat tetraplegic. Un tribunal din Philadelphia a dat dreptate reclamantei, soția șoferului, care a susținut că rănile grave ale soțului ei au fost cauzate de o defecțiune a centurii de siguranță și că, prin urmare, producătorul vehiculului ar trebui să fie considerat responsabil.

Mitsubishi Motors „contestă afirmația reclamantei potrivit căreia vehiculul a fost defect”, a precizat producătorul auto într-un comunicat. Sentința, pronunțată luni și notificată miercuri către Mitsubishi Motors, confirmă decizia unui juriu popular din aceeași instanță în octombrie anul trecut, care a dispus daune similare. Întrucât Mitsubishi Motors intenționează să facă apel, impactul acestui verdict asupra rezultatelor sale financiare viitoare este încă „incert”, a adăugat el. Această precizare nu a împiedicat acțiunile sale să scadă joi cu 4,4% în pauza de la jumătatea ședinței la Bursa de la Tokyo, contrazicând tendința de creștere a pieței.

Related posts