Michelin va renunța la 2.300 de locuri de muncă în 3 ani printr-un plan de pensionări forțate

Da mai departe!

Producătorul francez de anvelope Michelin a anunțat miercuri că va renunța la aproximativ 2.300 de locuri de muncă pe parcursul a trei ani, ca parte a unui nou plan de restructurare. Compania a adăugat totodată că măsura nu ar presupune disponibilizări și nici închiderea uzinei, transmite Reuters. Compania franceză se bazează pe un plan de pensionări anticipate și, probabil, deființări de posturi.

Reducerile de locuri de muncă echivalează cu aproape 2% din forța de muncă globală. Pandemia COVID-19 a lovit industria auto, care se lupta deja cu trecerea la vehiculele electrice de la mașinile diesel și benzină.

„Planul face parte dintr-o abordare largă de dialog social și se va baza pe negocierea unui acord-cadru de trei ani care nu va presupune disponibilizări și nici închiderea uzinei”, au declarat reprezentanții grupului.

Michelin a declarat că măsurile vor afecta până la 1.100 de posturi în birouri și 1.200 de locuri în fabrici, subliniind că aproape 60% din reducerile de locuri de muncă se vor baza pe scheme voluntare de pensionare anticipată.

Related posts