Michelin CrossClimate – gata pentru orice provocare, pe orice tip de vreme

Da mai departe!

Michelin a prezentat de curând anvelopele CrossClimate, niște anvelope cu performanțe revoluționare. Acestea primele anvelope ce pot fi utilizate în maximă siguranță, indiferent de condițiile meteo, tot timpul anului. Pe de altă parte, Michelin a dezvoltate cea mai completă gamă de anvelope de iarnă (certificată 3PMFS = 3 vârfuri muntoase/fulg de nea).

CrossClimate oferă avantajele unei anvelope de vară la frânarea pe suprafețe uscate, lovegivatea și economia de carburant a acesteia și avantajele unui pneu de iarnă pentru șoferii care conduc pe drumuri parțial acoperite de zăpadă sau gheață.
3pmsf
Zilnic, șoferii trebuie să facă față schimbărilor neprevăzute ale vremii: ploaie, zăpadă și temperaturi ce oscileaza. Astfel, conform studiilor realizate de Michelin: 65% din șoferii europeni utilizează anvelope de vară pe tot parcursul anului, punându-și astfel în pericol siguranţa în timpul iernii, atunci când temperatura este scăzută și carosabilul este acoperit cu zăpadă și polei.
Pana de curand, soferii europeni se confruntau cu 3 opțiuni pentru a-si echipa masina:
⦁ Anvelope de vară pe tot parcursul anului, bune pe suprafete uscate și umede, atâta timp cât nu e prea frig (> 7° C), însă acestea nu performează pe suprafețe acoperite cu zăpadă (fără 3PMSF)
⦁ Anvelope de vară și anvelope iarnă, cu schimbare în fiecare sezon (<7 ° C) pentru cea mai bună siguranță și mobilitate pe tot parcursul anului (uscat, umed și zăpadă). ⦁ Așa-numitele anvelope "All-seasons", care sunt în mare parte anvelope de iarnă proiectate pentru a oferi o performanță acceptabilă în timpul verii, de asemenea. Dacă prima opțiune și a 3-a nu excelează din punct de vedere a siguranței, pentru cea de-a doua este nevoie de un buget mai mare și de spațiu permanent de depozitare a 4 anvelope. Pentru a veni în întâmpinarea acestui tip de probleme, Michelin a lansat o nouă opțiune: MICHELIN CrossClimate, prima anvelopă de vară cu certificare de iarnă (3PMSF). MICHELIN CrossClimate este prima anvelope cu adevărat adaptată unor condiții meteo variate. O anvelopă de top
Testele independente confirmă poziționarea MICHELIN CrossClimate: pe locul N°1 în siguranța pe suprafețe uscate și N° 1 în longevitate, fiind în același timp 3PMSF. Rezultatele testelor arata ca MICHELIN CrossClimate frânează mai scurt pe zăpadă cu 7,3 metri față de o anvelopă de vară. Aceasta raspunde perfect nevoilor actuale pentru 65% dintre șoferi care se confruntă cu zăpadă ocazional și, prin urmare conducând în condiții de vară pe tot parcursul anului.
MICHELIN CrossClimate completeaza oferta MICHELIN Alpin, care rămâne cea mai bună soluție pentru 35% dintre consumatori expuși la condiții de zăpadă frecvente și care în prezent utilizeaza anvelope de vară și de iarnă. Rezultatele testelor independente confirmă și poziționarea excelentă pentru toata gama de MICHELIN Alpin pe zăpadă si acest lucru este extreme de important mai ales ca pe zăpadă, riscul de a avea un accident este de 5 ori mai mare comparativ cu cel pe suprafete uscate.
Gamele MICHELIN CrossClimate și MICHELIN Alpin oferă o acoperire cuprinzătoare a tuturor utilizărilor și nevoilor de iarnă, cu recomandări pentru peste 97% dintre consumatori. Oricare ar fi condițiile de iarna Michelin are un răspuns.
pn002909

Eficiență energetică și randament mai bun
Anvelopele Michelin combină siguranţa, eficienţa energetică optimă şi randamentul kilometric sporit, ce este parte din ADN-ul fiecarui produs dezvoltat. Iar aceasta filosofie de dezvoltare integrală, MICHELIN Total Performance este aplicată în dezvoltarea fiecarui produs nou și constă în îmbunătățirea uneia sau câtorva performante ale produsului, fără a compromite celelalte performanțe. Astfel, datorită celor mai înalte tehnologii, Michelin a reușit să dezvolte pneuri capabile să ofere simultan cele mai multe performanţe într-o singură anvelopă. Testele au demonstrat că anvelopele Michelin durează cu 8000 km mai mult și au performanțe remarcabile în reducerea consumului de carburant.

Șoferii își doresc în primul rând anvelope care să le ofere mai multe soluții în același timp, fie că vorbim despre frânare și longevitate sau economie de carburant, toate acestea, facând și față diferitelor condiții de drum, pe suprafețe uscate, umede sau acoperite de gheață, zăpadă sau polei. Scopul Michelin este acela de a oferi anvelope potrivite pentru fiecare tip de utilizare și pentru fiecare stil de condus deoarece acesta poate avea un impact puternic pentru siguranţa conducătorilor auto şi pentru o longevitate crescută a anvelopelor.
pn002865

Cea mai avansată anvelopă din punct de vedere tehnic

Anvelopa MICHELIN CrossClimate adaugă acestei performanțe, și celelalte caracteristici de marcă ale anvelopelor MICHELIN: longevitate, economie de carburant și confort.
Performanţele anvelopei MICHELIN CrossClimate rezultă din combinarea a trei tehnologii:
1. Un compus inovator al benzii de rulare: În primul rând, banda de rulare este extrem de îngustă, crescând astfel capacitatea compusului de a adera la suprafața de rulare, indiferent de tipul acesteia (uscată, umedă, acoperită cu zăpadă). În al doilea rând, noul strat intern de cauciuc optimizează eficienţa energetică a anvelopei, reducând generarea de căldură. Inginerii Michelin au redus acumularea de căldură prin utilizarea de siliciu de ultimă generaţie, pe care l-au introdus în amestecul de cauciuc, reușind astfel să îmbunătățească economia de carburant a anvelopei MICHELIN CrossClimate.
2. O combinație inovatoare între profilul unic în V și noile lamele 3D interblocante.
Acest profil unic în V, cu unghi revoluționar, optimizează aderența pe zăpadă:
– Lateral, datorită unghiului zonei centrale a benzii de rulare
– Longitudinal, datorită unghiului mai larg din zona umerilor
3. Un profil în V care se combină cu noile lamele 3D auto-blocante: striate, cu o grosime variabilă și geometrie complexă, aceste lamele produc pe zăpadă un efect de gheară, crescând în acest fel tracţiunea.
Ondulațiile verticale și laterale prevăzute pe lamele asigură funcţia auto-blocantă a acestora. Altfel spus, lamelele aderă unele la altele pentru o mai mare rigiditate a blocurilor de profil. Rezultatul îl constituie o stabilitate sporită a anvelopei, indiferent de forțele la care este supusă: forța longitudinală exercitată la frânare și accelerare și forța laterală exercitată în viraje. Prin urmare, precizia în deplasare și performanţele generale pe carosabil uscat sunt îmbunătăţite. Cu această combinaţie de tehnologii avansate, rigiditatea benzii de rulare este sporită, rezultatul fiind nu doar o manevrabilitate optimizată pe suprafețe uscate, ci și o longevitate crescută.
Tehnologiile avansate utilizate, la care se adaugă și tehnologia EverGripTM din zona umerilor, asigură performanțe excelente pe zăpadă, precizie pe suprafețe uscate și longevitate optimă.
Combinaţia inovatoare dintre blocurile de profil cu margini teșite și lamelele de înaltă performanţă asigură un contact optim cu suprafața de rulare, pentru îmbunătăţirea performanțelor în ceea ce privește frânarea pe carosabil uscat. Prin acest design inovator, Michelin combină blocurile de profil cu margini teșite cu lamelele complexe, pentru frânare și tracțiune excelente pe zăpadă.

MICHELIN CROSSCLIMATE
MICHELIN CROSSCLIMATE

Michelin te sfătuiește!
Montează anvelope certificate pentru utilizare pe timp de iarna (cu marcaj 3PMSF – simbolul “munte şi fulg de zăpadă”) atunci când temperatura scade sub 7 grade Celsius. În timpul iernii, condiţiile de rulare se schimbă faţă de cele din timpul verii. Pentru anvelope, iarna începe la 7°C. Doar anvelopele certificate pentru utilizare in conditii de iarna oferă aderenţă perfectă şi tracţiune maximă pe porţiuni de drum umed, cu zăpadă sau gheaţă, dar şi pe asfalt uscat la temperaturi mai mici de 7 grade Celsius.
MICHELIN CrossClimate este prima anvelopă de vară omologată pentru utilizare în timpul iernii si constituie rezultatul fuziunii dintre două tehnologii distincte: cea a anvelopelor de vară și cea a anvelopelor de iarnă – două domenii considerate, până în prezent, incompatibile.

Related posts