Marca SsangYong poate fi revândută și orientată spre mașini electrice

Da mai departe!

Oficialii SsangYong Motor au afirmat că preferă ca marca să fie preluată de producătorul sud-coreean de autobuze și camioane electrice Edison Motors drept nou proprietar. SsangYong a fost pus sub administrare judiciară în aprilie, după ce a depus dosarul judiciar de insolvență în decembrie. Compania a depus săptămâna aceasta o cerere la Tribunalul de Faliment din Seul, indicând că speră să fie cumpărată de un consorțiu condus de Edison Motors.

SsangYong se va reorienta către vehicule electrice și va putea produce până la 300.000 de vehicule pe an pe cele trei linii de asamblare de la fabrica sa din Pyeongtaek, a spus Kang.

Pachetul majoritar de acțiuni de la SsangYong este deținut de indienii Mahindra & Mahindri din 2011. Mahindra a căutat un cumpărător pentru toată sau cea mai mare parte a pachetului său de 75 de procente, pe care l-a cumpărat când SsangYong era aproape de faliment în 2010.

SsangYong intenționează acum să semneze o scrisoare de intenție cu Edison pentru a finaliza detalii, inclusiv prețul de achiziție. SsangYong ar putea costa consorțiul, care include un fond de investiții sud-coreean, o sumă echivalentă cu 849 milioane dolari SUA, a raportat presa locală.

Related posts