Mai 2023, prima lună în care BMW Motorrad livrează mai mult de 100 de motociclete în România

Da mai departe!

Reprezentanța în România a diviziei de motociclete a grupului BMW, Motorrad, a atins pentru prima dată un reper important în luna mai a acestui an: peste 100 de motociclete livrate clienților.

BMW Motorrad România a livrat pentru prima dată în istoria sa mai mult de 100 de motociclete către clienţi privaţi şi companii într-o singură lună. Rezultatele sunt reflectate şi de performanţa cumulată pe primele cinci luni, cu o creştere de 27% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, de la 251 la 320 de unităţi.

De la preluarea afacerii de import a BMW Motorrad de către BMW România în 2011, piaţa de motociclete şi performanţa mărcii s-au îmbunătăţit constant. Ca referinţă, anul 2022 a marcat de aproape 10 ori mai multe livrări decât 2011 – 619 vs. 72 de unităţi.

Pe de o parte, este evidentă maturizarea pieţei de motociclete, susţinută de o comunitate tot mai puternică, dar şi de proiecte precum extinderea programului Rabla şi Rabla Plus pentru vehiculele pe două roţi. În acelaşi timp, şi prezenţa BMW Motorrad s-a extins constant. Dacă reţeaua avea în 2011 doar un singur centru în Bucureşti, în prezent sunt patru dealeri la nivel naţional, susţinuţi de trei centre de service, dintre care două au fost deschise în ultima lună. În acelaşi timp, şi gama de servicii pe care clienţii BMW Motorrad le au la dispoziţie s-a extins semnificativ. În prim-plan sunt pachetele BMW Financial Services, soluţii moderne de finanţare, care includ programe flexibile cu valoare reziduală garantată.

Cluj şi Timişoara reprezintă, conform BMW Motorrad, aproximativ 12% din totalul pieţei de motociclete la nivel naţional.

Related posts